Кад брод тоне...

Расуло у Билећи: Осипа се начелников кабинет

  • Извор: АТВ
  • 04.04.2024. 19:38

Када брод тоне са њега бјеже сви па и неки чланови посаде. Исто тако је и у Општини Билећа, начелников кабинет се осипа а шефове одјељења и директоре установа мало ко хоће да замијени. Изгледа да хоће само они који за то нису квалификовани. Скупштинска већина именовала је данас нову начелницу Опште управе.

"Проблем је што нова начелница Одјељења за општу управу нема три године искуства а то су законом прописани услови да би неко био начелник Одјељења. Ја сам јутрос био на Комисији за избор и именовање гдје је предсједник комисије нама само доставио радно мјесто гдје је радила та особа дотична“, каже Мирослав Суџум из билећког СНСД-а.

А предсједник комисије је ДНС-ов Славко Дангубић из чије странке и долази именована Дијана Капор. Он на наша питања није желио одговарати. 

Ко је нова начелница одјељења у општини нико не зна осим Дангубића. Ни билећки начелник не зна ко му долази у тим.

"Мени је речено да та жена испуњава услове. Ко Вам је рекао? Рекла моја служба. Да ли је у оваквој ситуацији добро да на таквој функцији буде неко ко нема искуства? Није истина да нема искуство, то ће се провјерити ако буде то тако ја ћу се извинити јавности, ја имам информацију да госпођа има искуство, није то проблем провјерити. Знате ли ту жену? Лично не знам.“ – овако је изгледао разговор нашег новинара са начелником Општине Билећа Веселином Вујовићем.

"Мој је услов био да буде закон испоштован да има законске услове тј. три године искуства, комисија нам је рекла да има тако да не видим ништа спорно“, каже предсједник Скупштине општине Билећа Мато Вујовић.

Спорно је овдје све, кажу критичари билећких власти.

"Око начелника се осипају људи зато што није ни стручан ни способан, за четири године ништа није урадио. Да ли ова жена има искуство? Ова жена сигурно нема радно искуство“, каже Дражен Дунђер из СРС др Војислав Шешељ.

Дијана Капор у кратком телефонском разговору каже да је дипломирала индустријски менаџмент и да има више од три године искуства те да га је стекла у три фирме. Из тих фирми њене наводе нам нису потврдили.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: