Препуштени сами себи

Тежак живот Срба повратника у Босанском Грахову

  • Извор: АТВ
  • 13.01.2024. 19:22

Међу првим Србима који су се вратили у Босанско Грахово је и Митар Балај. 17. априла 1998. године дошао је на своје огњиште и тад, како каже, затекао је боље услове за живот, него оне који су сад.

''Било је и фирми радило се, сад ово све нешто замрло, нијемо, нико расположен, нико срећан. Овај кантон нас је отписао да није Републике Српске ми не знамо гдје бисмо", каже Митар Балај.

Срби повратници у Босанском Грахову као да су отписани од стране ФБиХ.  Препуштени сами себи, без Дома здравља, трговине и банке. 

"Ја сам се вратила прије 20 година и чини ми се да је онда било боље него сад", истиче Милена Мићић.

Из општине Босанско Грахово кажу да не знају како би и опстали да није помоћи од стране Републике Српске и Србије. 

- Становници Грахова живе заиста у једној тешкој ситуацији . Од повратка па до данас, немају посао, банку, Дом здравља и заиста живимо у једним тешким условима - изјавио је Урош Ђуран, начелник општине Босанско Грахово.

У Босанском Грахову живи око 1.000 становника. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.