"Uništava se ono što je 50 godina raslo“

U jedinom modričkom parku gradiće se stambeno poslovni objekat

  • Извор: АТВ
  • 05.07.2023. 19:17

U jedinom modričkom parku gradiće se stambeno poslovni objekat. Gradske vlasti dio atraktivnog zemljišta u centru grada prodale su investitoru koji će da sagradi zgradu. Zbog gradnje stanova biće porušen i dom penzionera i posječeno petnaestak stabala. Modričani su šokirani i ogorčeni tim potezom vlasti.

"Uništava se ono što je 50 godina raslo i što nam pročišćava zrak ovde ali takav je to način, taj finansijski lobi - oni kopaju na sve strane. Izaberu lokaciju gdje mogu dobro da unovče novac“, kaže jedan Modričanin.

"Nije to u redu, a ne treba ukidati ovaj park godinama je tu i predivan je“,  dodaje jedna mještanka.

"Lijepo je dovest dijete ovako malo i da bude u parku, međutim ima veća vlast šta da radimo“, kaže jedan naš sagovornik.

Opozicija u Modriči se naumu vlasti protivila od revizije regulacionog plana do prodaje zemljišta. Upozorenja da djeca ostaju bez zelene oaze koja je u Modriči među manjim, bila su uzaludna. 

Ubistvo Šejle (19) potreslo Crnu Goru - Nije htjela da mu se vrati, pa je ubio pred porodicom

Ubistvo Šejle (19) potreslo Crnu Goru - Nije htjela da mu se vrati, pa je ubio pred porodicom

"Ja mislim da je ovo presedan da se dio parka iskoristi za gradnju stambenog objekta. Ide taj stambeni objekat ruši se taj Dom penzionera. Da zlo bude veće taj parking umjesto da budu podzemne garaže on je okrenut nekih petanestak metara od stamabenog objekta u park“, kaže odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Modriča Jovan Mišić.

Za predstavnike modričke vlasti sve je urađeno po zakonu. To što Modriča ostaje bez parka, po svemu sudeći, njima nije sporno. Penziinere će, kažu, preseliti a stabla negdje drugo posaditi. 

"Jedan broj stabala se siječe zbog parkinga ali dobijamo na drugom dijelu gdje sadašnji Dom penzionera dobijamo tu dio zelene površine“, kaže načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, stambene poslove i ekologiju opštine Modriča Srđan Jovanović.

Sin bh. preduzetnika u Hrvatskoj primao stipendiju za siromašne

Sin bh. preduzetnika u Hrvatskoj primao stipendiju za siromašne

“Dom penzionera, na nesreću, nikad nije dobio upotrebnu dozvolu. To je montažni objekat koji je dotrajao te će izgradnjom ove zgrade biti izmješten iz tog prostora“, kaže predsjednik Skupštine opštine Modriča Milutin Popović.

Penzioneri su se mogli smjestiti u neki od praznih prostora u gradu, kažu u SNSD-u. Podsjećaju da je na tom mjestu ranijim planom predviđeno širenje parka. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: