Podgorica

Ubistvo Šejle (19) potreslo Crnu Goru - Nije htjela da mu se vrati, pa je ubio pred porodicom

  • Извор: Агенције
  • 05.07.2023. 18:21

U Višem sudu u Podgorici u ponedjeljak je nastavljeno suđenje Iliru Đokaju, optuženom za ubistvo Šejle Bakije, svjedočenjem braće i oca optuženog.

Na narednom glavnom pretresu svjedočiće Marija Đokaj, majka optuženog, jer je veće kojim predsjedava sudija Veljko Radovanović, prihvatio prijedlog advokata Srđana Lješkovića, branioca okrivljenog.

Toni Đokaj, brat optuženog Ilira, u sudnici je izrazio saučešće porodici Bakija.

"Hoću samo da dodam, da uz poštovanje Šejle, želim da iskažem saučešće njenoj porodici", kazao je Toni Đokaj, koji je ostao kod ranijeg iskaza datog u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Naveo je da su njegov brat i Šejla Bakija od početka veze imali nesuglasice s njenim ocem jer on nije podržavao taj odnos.

"Čim su imali neke nesuglasice, sigurno je imao i strah. Meni on nije konkretno pričao o tome šta se dešavalo sa Šabanom, ocem Šejle Bakije, i nisam želio da se miješam u to", naveo je Toni Đokaj.

Dodao je da je optuženi, kad se pojavio na obližnjoj livadi pored njihove kuće, imao povredu u predjelu oka, iako to ranije u tužilaštvu nije pominjao.

"Niko me nije o tome pitao. Dovikivao je moje ime. Kad sam ga vidio bile su mu oči pune suza. Imao je povredu u predjelu oka. Bio je loše. Imao je tragove osušene krvi po licu. Pozvao sam advokata Lješkovića. Nije dolazila policija, advokat je zvao policiju i rekao da dolazi Ilir da se preda", pojasnio je svjedok.

Stravičan odron: Stijena udarila u automobile, dvoje stradalo

Stravičan odron: Stijena udarila u automobile, dvoje stradalo

Osvrćući se na život Šejle sa njegovim bratom, rekao je da je Bakija, dok je bila u njihovoj kući, obavljala svoje vjerske običaje. Odgovarajući na pitanje advokata Srđana Lješkovića, branioca okrivljenog, dodao je da je Ilir rekao da mu je prijetio neko blizak Šabanu Bakiji i da se Šejla Bakija žalila na svog ujaka.

Advokatica Dijana Živković, prigovorila je iskazu Tonija Đokaja, navodeći da je on sračunat s ciljem da olakša optuženom položaj.

Otac optuženog, Prelja Đokaj, kazao je da dok su živjeli kod njih, Ilir i Šejla nisu imali problema i da zna da su se oni voljeli.

"Na moje insistiranje, nakon što su raskinuli, otišli smo kod porodice Bakija da bih pitao da li je Šejla imala neku neprijatnost dok je stanovala kod nas", naveo je svjedok.

Dodao je da je bio na poslu kada mu je policija javila da je njegov sin pucao u Šejlu Bakiju.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: