Скупи програми

Вртоглаве цифре: Колико ће градови у БИХ потрошити пара за дочек Нове године

  • Извор: Агенције
  • 23.12.2023. 10:40

Судећи по најављеним новогодишњим програмима, али и по издвојеним цифрама за најлуђу ноћ, градови у БиХ не заостају за регионалним и европским центрима те ће за јавни дочек Нове године неки од њих одвојити и више стотина хиљада марака.

Зимску сезону у Тузли и ове године ће обиљежити манифестација "Зима у Тузли“, која из године у годину израста у туристички бренд препознатљив изван граница Босне и Херцеговине.

С циљем обогаћивања туристичке понуде у зимском периоду, а у сврху подршке предузетницима и обртницима, Туристичка заједница и Град Тузла су и ове године кроз уступање мобилних кућица омогућили промоцију локалне привреде на Тргу слободе од 15. децембра до 7. јануара те ће у том периоду грађани Тузле, али и гости имати прилику да уживају у празничним чарима, гастро понуди и забавном програму.


Ови хороскопски знаци најчешће добијају ЛОТО седмицу

Ови хороскопски знаци најчешће добијају ЛОТО седмицу

Круна манифестације "Зима у Тузли" је свакако јавни дочек Нове године на највећем тргу у БиХ, Тргу слободе, а ове године ће Тузлаке и бројне госте у Нову годину увести Бајага и инструктори, те тузланска група Диван и Ди Џеј Шедоу Кид из Тузле.

Традиционално, 31. децембра у периоду од 12 до 14 сати на Тргу слободе ће бити организована Дјечија нова година с богатим музичким и забавним програмом прилагођеним најмлађима.

За Бајагу и инструкторе 40.000 евра, а украшавање града 100.000 КМ

Износ хонорара за звијезде у новогодишњој ноћи, Бајагу и инструкторе, је 40.000 евра, потврдили су Фени из тузланске Градске управе.

Додали су како је у овој години за украшавање града за предстојеће новогодишње празнике издвојено око 100.000 марака.

"Највећи дио овог износа издвојен је за набавку празничних, новогодишњих инсталација у Градском парку намијењених, прије свега, најмлађима али и осталим Тузлацима и посјетиоцима", навели су из Града Тузла.

Бањалучани очекују већи број туриста из земаља окружења

Бањалука се, такође, увелико припрема за дочек нове, 2024. године када ће све Бањалучане и многобројне туристе забављати двије регионалне музичке звијезде, Жељко Самарџић и Лепа Брена, и то на платоу испред нове спортске арене поред Парка "Младен Стојановић".


Ријешено шест великих мистерија, али једна научницима задаје главобоље

Ријешено шест великих мистерија, али једна научницима задаје главобоље

Наиме, у новогодишњој ноћи 31. децембра наступиће Жељко Самарџић, док се првог дана нове 2024. године очекује концерт Лепе Брене, те нема сумње да ће ове двије концертне вечери у Бањалуку привући велики број туриста из земаља окружења, као што је то и био случај у претходним годинама, нагласили су из Градске управе Бања Лука.

Такође, поред наведених извођача, у дијелу музичког програма, план је да буду ангажовани и умјетници и извођачи из Бањалуке, а све како би се подржала и промовисала и домаћа музичка сцена.

Управо, како наводе, намјера Града као организатора и јесте да свим суграђанима понуди што бољи, атрактивнији и квалитетнији програм који би самим тим и допринио већој посјети туриста из земаља региона, те из иностранства.

Из тамошње Градске управе кажу како Бањалучани и сви посјетиоци већ увелико уживају у сјајном програму "Бањалучке зиме“ у срцу града. Наиме, како истичу, у амбијенту Парка "Петар Кочић“ и ове године уз богату гастрономску понуду и мноштво различитих садржаја за све генерације припремљено је и преко 300 сати забавног програма у оквиру "Зимзобала“.

Такође, Бања Лука се припрема и за отварање "Зимзопарка“, још једног мјеста гдје ће Бањалучани, али и бројни туристи, моћи доживјети новогодишњу чаролију.

"Зимзопарк“ смјештен у Парку "Младен Стојановић“ у близини спортске арене, гдје ће уједно бити одржани и новогодишњи концерти, отвориће своја врата 29. децембра у 18 сати, када све посјетиоце на овој локацији очекује прави празнични спектакл. Наиме, у "Зимзопарку“ предвиђене су посебне активности, које поред зимског маркета, забавног програма укључују и вожњу бајковитим кочијама.

Када је ријеч о средствима, Град Бањалука је за организацију концерата на отвореном расписао јавну набавку у износу од око 189.000 марака с ПДВ-ом, нагласили су из Градске управе.


Прасићи поскупљују и даље: Ево колика је цијена сада

Прасићи поскупљују и даље: Ево колика је цијена сада

Иначе, прославу новогодишњих празника подржали су и бројни пријатељи Града, те ће средства за ове намјене бити обезбијеђена и из донаторских средстава.

Бања Лука је, како су навели, за овогодишње украшавање града добила нешто новог накита, а такође је искориштен и дио старог накита.

Мостарци ће за Јоксимовића издвојити 110 хиљада евра

Спектакуларним програмом уз једну од највећих регионалних звијезда, Жељка Јоксимовића, Мостар ће у 2024. годину упловити на позорници смјештеној уз шеталиште Николе Шубића Зринског.

Новогодишњи програм у Мостару започеће дјечјом Новом годином точно у подне у којој ће најмлађе Мостарце забавити Лола клаунови и мађионичар Стефано. Врхунац забаве за најмлађе биће новогодишња представа с Дједом Мразом коју ће извести Позориште лутака Мостар.

Испраћај старе године и спектакуларна забава, по најавама организатора, кренуће већ од раних вечерњих сати уз добру музику којом ће атмосферу загријавати Ди Џеј Мајерски. У наставку најлуђе ноћи посјетиоце ће домаћим и страним хитовима забављати млада и све популарнија пјевачица Антонет Черкез'.

Звијезда новогодишње вечери Жељко Јоксимовић својим ће највећим хитовима увести Мостарце и њихове госте у 2024. годину.


Политичар жели да држава сваком дјетету за пунољетство да 50.000 евра

Политичар жели да држава сваком дјетету за пунољетство да 50.000 евра

Из Градске управе потврдили су Фени како је вриједност потписаног уговора с Јоксимовићем 110 хиљада евра.

Иначе, на традиционалној репризи дочека 1. јануара 2024. године, Мостарци ће уживати у два концерта када ће наступити група Габријел и звијезда вечери Иво Јурић.

Из организационог одбора раније су оцијенили како овогодишњи дочек потврђује статус најпожељније дестинације којој Мостар тежи протекле три године.

Сарајлије и њихове госте забављају Бомбај штампа, Забрањено пушење, Црвена јабука и Лака

На јавном дочеку Нове 2024. године названом "Сарајевска прича" грађане и госте Сарајева испред Вјечне ватре забављаће "Бомбај штампа", "Забрањено пушење", "Црвена јабука" и Елвир Лаковић Лака.

Како је раније најављено, биће то прави сарајевски дернек, који ће без сумње привући велики број гостију у град.

Из Градске управе Сарајева о томе колико ће средстава бити издвојено за звијезде новогодишње ноћи, као и за украшавање града, до закључења текста није било одговора.  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм