Познат идентитет ухапшених

Афера ”Возачке дозволе”: Ухапшена службеница ПС Осмаци и радник општине

У акцији МУП-а Републике Српске у Зворнику ухапшена је службеница Полицијске станици Осмаци Гордана Стојановић, запосленик у општини Осмаци Славко Симић, те Милан Марковић из Шековића.

Како је потврђено за АТВ њих троје се доводе у везу са злоупотребама приликом издавања возачких дозвола за више особа на подручју општине Осмаци.

Из МУП-а Републике Српске раније је саопштено да је тројка ухапшена због сумње да су починили кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења, примање мита, фалсификовање или уништавање службене исправе и навођење на овјеравање неистинитог садржаја.

МУП Српске: Ухапшен тројац у Зворнику, међу њима и службеник Полицијске управе

МУП Српске: Ухапшен тројац у Зворнику, међу њима и службеник Полицијске управе

”У току су претреси на више локација на подручју Зворника, а слободе су лишени Г.С., С.С. и М.М.. Наведена лица су у периоду од 2019. године до данас на основу фалсификоване документације издавала возачке дозволе лицима на подручју општине Осмаци”, саопштио је МУП Српске.

Додају да ће након криминалистичке обраде осумњичени бити предати у надлежност Републичког јавног тужилаштва РС уз извјештај о почињеним кривичним дјелима.

”С обзиром на то да је Г.С. државни службеник ПУ Зворник, она ће бити суспендована и против ње бити поднесена иницијатива за покретање дисциплинског поступка”, наводе у МУП-у Српске.

Како сазнаје АТВ Стојановићева је радила на управно-правним пословима у ПС Осмаци.

Подсјетимо, Републичко јавно тужилаштво недавно је покренуло обимну истрагу у вези са злоупотребама приликом полагања возачких испита и издавања возачких дозвола. У сарадњи са СИПА спроведена је акција ”Алтер его” у којој је ухапшено и притворено седам особа.

У КПЗ Туњице спроведени политичари, инспектор, полицајка...

У КПЗ Туњице спроведени политичари, инспектор, полицајка...

Притворени су власник ауто школе ”Дадо” Далибор Крунић, руководилац Одсјека за лична документа у ПУ Зворник Милијана Пепић, Драган Стјепановић, Бранислав Писић, саобраћајни инспектору у Републичкој управи за инспекцијске послове Иван Лукић из Зворника, одборник Уједињене Српске у Скупштини општине Сребреница Мирослав Грујичић, те власник ауто школе "Омега" Мирко Стојановић и дугогодишњи одборник ПДП-а у Братунцу.

Групи се на терет ставља да починили кривично дјело удруживање ради вршења кривичног дјела у вези са фалсификовањем исправе, издавањем и употребом неистинитог љекарског или ветеринарског увјерења, давањем мита, примањем мита, злоупотребом службеног положаја или овлашћења и трговина утицајем.

Ухапшено 13 особа: Фалсификовали возачке, пасоше, личне карте...

Ухапшено 13 особа: Фалсификовали возачке, пасоше, личне карте...

"Сви су осумњичени да су у периоду од новембра 2021.године до јуна 2023. године, дјелујући као организована криминална група на подручју Зворника, Осмака, Братунца, Власенице као и сусједних мјеста на територији Тузланског кантона учествовали у извршењу више кривичних дјела тако што су сачињавали лажне јавне исправе потребне за стицање права на полагање возачког испита и издавање возачке дозволе и као такве стављали у оптицај и зато примали новац од кандидата који су полагали возачки испит", саопштило је раније РЈТ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм