Pretresi

Akcija "Golub": Pronađena droga i novac, uhapšene četiri osobe

  • Извор: АТВ
  • 17.03.2022. 19:10

Zaplijenjena droga i novac. Slobode su lišena četiri lica. Epilog je to policijske akcije kodnog naziva „Golub“ koju su od ranog jutra sprovodili priapadnici Uprave za teški i organizovani kriminalitet MUP-a Srpske. Pretresi su vršeni na području Pala, Foče i Travnika. ATV nezvanično saznaje da je kriminalnu grupu, za koju se sumnja da se bavila neovlaštenim prometom opojnim drogama, oružjem i vojnom opremom, činilo čak osam lica: Blaženko Rašević, Danilo Đurović, Žarko Joknić, Vlatko Blažević, Srećko Mandić, Gajić Dragan Adnan Pirić i Marija Gajić.

"Tokom istrage prikupljen je veći broj dokaza, a prilikom pretresanja objekata i prostorija koje ova lica koriste na području Pala, Foče i Travnika, pronađena je i oduzeta određena količina novca, te drugi predmeti koji će se koristiti kao dokazi u daljem krivičnom postupku", saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Aktivnosti se realizuju u saradnji sa policijskim upravama Foča i Istočno Sarajevo, kao i sa MUP-om Srednjobosanskog kantona. Nalog za sprovođenje ove akcije dao je Sud BiH, a sprovođena je pod nadzorom Tužilaštva BiH.

"Aktivnosti se provodu na području Foče, Pala i Travnika, a odnose se na otkrivanje i otkrivanje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, povezan sa krijumčarenjem većih količina opojnih droga, marihuana skank i kokain koje su krijumčarene sa područja Crne Gore u BiH radi daljeg krijumčarenjem prema ilegalnom narko-tržištu u zemljama Evropske Unije", rekao je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Prema saznanjima ATV-a, između ostalog, izvršeni su pretresi u kafiću u vlasništvu osumnjičenog Blaženka Raševića. Postupajući Tužilac će nakon sprovedenih istražnih radnji odlučiti o daljim akivnostima u predmetu.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.