Бијељина

Акција ”Мардељ”: Тужилаштву пријављени директор и комадир КПЗ Бијељина

Након акције ”Мардељ” Управа криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске предала је Окружном јавном тужилаштву у Бијељини извјештај о почињеном кривичном дјелу против директора КПЗ Бијељина Миленка Гајића и командира Љубише Савића, потврђено је за АТВ.

Савић је осумњичен за злоупотрену службеног положаја или овлашћења, док се Гајићу на терет ставља да је починио кривично дјело несавјестан рад у служби.

”Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске синоћ су предали Окружном јавном тужилаштву Бијељина извјештај против Љ.С. због сумње да је извршио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења и М.Г због почињеног кривичног дјела "Несавјестан рад у служби”, саопштио је МУП Српске.

Три службеника КПЗ Бијељина спроведена на криминалистичку обраду

Три службеника КПЗ Бијељина спроведена на криминалистичку обраду

Додају да су обојица обухваћени акцијом кодног назива "Мардељ" која је спроведена у сарадњи са ОЈТ Бијељина, а односи се на претресе просторија Казнено-поправног завода Бијељина.

Из тужилаштва је раније потврђено да је Савић лишен слободе, а да је у претресима изузета обимна документација, која ће бити предмет даље истраге.

”Овлаштена службена лица Управе криминалистичке полиције и ПУ Бијељина, под надзором окружног јавног тужиоца предузимају и даље мјере и радње усмјерене на документовање предметних кривичних дјела. Истрага у овом предмету није окончана, те се и даље континуирано наставља рад и поступање”, наводе у ОЈТ Бијељина.

Директор КПЗ Бијељина позван у полицију

Директор КПЗ Бијељина позван у полицију

Осим наведених након акције на криминалистичку обраду је спроведен и један од руководилаца у затвору.

Акција се спроводи с циљем расвјетљавања кривичних дјела з у вези са омогућавањем притвореним лицима одређених погодности, попут кориштења телефона, уређаја, справа и других предмета супротно Закону о извршењу кривичних санкција Републике Српске и Правилнику о кућном реду.

Полицијска акција у КПЗ Бијељина

Полицијска акција у КПЗ Бијељина




Пратите нас и путем Вибера