Бањалука

Акција Судске полиције: Ухапшен дилер који је избјегавао одлазак у затвор

Наил Капо (24) из Бањалуке ухапшен је у акцији Судске полиције Републике Српске, након што је одбијао да се јави у КПЗ Бањалука на издржавање казне затвора од три и по године због трговине дрогом!

Како је потврђено АТВ-у Капо је ухапшен по наредби Основног суда у Бањалуци који је у два наврата, у септембру, покушао да му уручи упутни акт за издржавање казне затвора. Будући да је игнорисао позиве, Судској полицији РС је издата наредба за привођење осуђеника, која је данас реализована.

"На основу оперативног рада осуђеник је пронађен у стану у насељу Обилићево. Лишен је слободе и спроведен у КПЗ Бањалука. Приликом хапшења је сарађивао, није пружао отпор, нити се опирао ", каже извор АТВ-а.

Подсјетимо, Капо је правоснажно осуђен на три и по године затвора због трговине дрогом у предмету "Клуб". Осим њега на исте казне осуђени су Срђан Бошков и Амер Исаковић.

У пресуди се наводило да су Бошков, Капо и Исаковић од почетка 2018. до 3. јуна 2019. године куповали и препродавали марихуану. Поред тога Капо и Исаковић су малољетницима, те већем броју особа на располагање стављали стан у којем су несметано могли да се дрогирају. Међу њима је било и штићеника Дома за ђецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић" у Бањалуци.

Током суђења је доказано да су оптужени дрогу продавали по цијени од 10 до 80 марака, у зависности од количине. Такође, наводило се и да су Капо и Исаковић организовали журке у стану у Бањалуци на којима су већем броју особа, па и малољетницима, омогућавали конзумацију марихуане и спида.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)