Pronađene označene novčanice

Aktivista SDS-a uhapšen zbog ucjene: Tražio novac od direktora IRB-a

  • Извор: АТВ
  • 28.01.2022. 19:15

Ucjena teška 10 hiljada maraka, koštala je slobode prijedorskog aktivistu SDS-a, Marka Munjizu. Novac je tražio od direktora IRB-a Dražena Vrhovca, a da ga ne bi napadao na društvenim mrežama. Vrhovac je sve prijavio policiji. Munjiza je uhapšen sinoć u Prijedoru. Nakon kriminalističke obrade, sproveden je u prijedorsko Okružno tužilaštvo.

 Kod njega su pronađene označene novčanice.

"Neposredno nakon što je ovo lice preuzelo novac od oštećenog koje je zahtijevalo kako bi prestao s iznošenjem daljih informacija koje štete njegovom ugledu i časti", rekla je Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske.

Dražen Vrhovac slučaj ne želi da komentariše dok traje istraga. Munjiza je novac uzimao i ranije. 100.000 maraka je navodno prethodno naplatio blaćenje direktora IRB-a. 

Spekuliše se da je Novac brzo prokockao, pa odlučio njega da ucjenjuje. Ucjenjivao je Munjiza i bivšeg gradonačelnika Prijedora. Dalibor Pavlović za ATV kaže da je sada potvrđeno sve ono što je tvrdio o Munjizi.

"Ja sam lično na svom primjeru osjetio kakvi su to ljudi. Mislim da ovo što policija radi, što je uradila u Prijedoru, treba da radi u cijeloj Republici Srpskoj jer bojim se da će ovakav način rada pojedinaca postati praksa u čitavoj Republici Srpskoj", kaže Pavlović.

Marko Munjiza nije samo aktivista SDS, već i brat od tetke - i to šefici Gradskog odbora stranke u Prijedoru, Maji Dragojević Stojić. Ona danas nije htjela pred kameru. Kratko poručuje da istražni organi treba da rade svoj posao i da će se oglasiti kada se utvrdi šta se desilo. Isto kaže i lider SDS. Ne demantuje ipak da je Munjiza povezan sa strankom.

"On nije funkcioner niti je u organima, da li je član, moguće je da je član. Ko god da je kriv, on mora da odgovara. Ja pozivam organe da to ispitaju i rasvijetle", kaže Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Munjiza se, nakon što je objavio kompromitujuće fotografije Dalibora Pavlovića hvalio kako je lično odgovoran za vanredne izbore u Prijedoru. U kampanji je često bio u društvu prvaka opozicije. Svoju podršku je dao Nebojši Vukanoviću, ali i kandidaturi PDP-ove Jelene Trivić na opštim izborima. Kod Munjize je policija našla i glasačke listiće.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.