Окружни суд Бањалука

Аљић негирао кривицу за саобраћајку у којој су му погинула два рођака

Нихад Аљић (47) из Вукосавља пред Окружним судом у Бањалуци негирао је кривицу по оптужници за изазивање саобраћајне којој су погинули његови рођаци Санел Нермин Аљић (22) и Мирсад Аљић (22) из Модриче, а тешко повријеђен М.Ф.

Након тога предмет ће бити упућен судском вијећу, а почетак суђења биће заказан у року од мјесец дана.

Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци Нихада терети за кривично дјело угрожавања јавног саобраћаја за које је запријећена казна од три до 15 година затвора.

Трагедија се догодила 14. јуна прошле године око 21.50 часова на брзом путу Клашнице - Бањалука. У оптужници се наводи да је Нихад возио ”порше кајен”. Био је пијан за воланом и измјерено му је 2,08 g/kg алкохола у организму. Возио је брзином од 198 km/h на дионици пута гдје је брзина ограничена на 100 km/h.

”Оптужени се кретао лијевом траком према Бањалуци. Био је у стању тешког пијанства, са концентрацијом аклохола у организму од 2,08 g/kg, те се кретао недозвољеном брзином од 198 km/h, свјестан да тиме може угрозити јавни саобраћај и животе људи, на шта је пристао”, наводи се у оптужници.


Изгубљена два живота: Аљић оптужен да је пијан возио 200 на сат!

Изгубљена два живота: Аљић оптужен да је пијан возио 200 на сат!

Додаје се да је усљед тога дошло до губитка управљивост и неконтролисаног кретања возила према ободу лијеве кривине, те преласка ”поршеа” у десну саобраћајну траку.

”Возило је сишло са коловоза и ударило је у заштитну ограду, потом у бетонски пропуст за воду. То је довело до вишеструког превртања возила које је ударило у жичану ограду и бетонске стубове у кругу приватне фирме, гдје се зауставило”, наводи се у оптужници.

Додаје се да је сувозач Мирсад Аљић испао из возила и на мјесту остао мртав усљед разарања главе и мозга. Из возила је испао и Санел Нермин Аљић, који је сједио позади и који је преминуо усљед крварења и тешке трауме мозга. М.С. је задобио тешке повреде главе, прелом слабинског пршљена, врата, десне бутне кости и нагњечење кољена.


Пратите нас и путем Вибера