Nezgoda

Automobili udarili divlje konje kod Livna

  • Извор: Агенције
  • 11.02.2023. 16:12

Dvije saobraćajne nezgode u kojima su automobili udarili divlje konje dogodile su se juče u livanjskim naseljima Zagoričani na dionici puta Livno-Tomislavgrad-Kupres.

U nezgodama je nastala veća materijalna šteta.

Prema informaciji MUP-a HNK, u razmaku od sat vremena, u petak od 20 do 21 čas, dva vozila  mercedes i touran, čiji su vozači s područja Tešnja, ispod naselja Potočani i Zagoričani su imali kontakt s konjima koji obitavaju na obližnjem području. 

Divlji konji izašli su na put, a vozači i suvozači nisu povrijeđeni.

"Konji uglavnom u ovakvim situacijama zadobiju povrede od kojih odmah ili naknadno preminu“, naveli su iz MUP-a. 

Inače, konji, kojih na ovom dijelu ima više od 1.000 u manjim grupama silaze s njihovog okupljališta podno planine Cincar do prevoja Borova glava i dalje prema obližnjim livanjskim naseljima, odnosno na samu saobraćajnicu u potrazi za solju koja se prosipa po putu.

Onog trenutka kada ralica prođe i baci so po cesti, a najčešće je to ujutro i naveče, radnici na održavanju puteva upozoravaju da tada postoji velika vjeravatnoća silaska konja na put te ako uz to još ima magle, čine veliku opasnost za vozače, a i za same njih je mogućnost povređivanja velika. 

Iz tog razloga, radnici preduzeća "Ceste" d.d. Mostar, odnosno Tehničke ispostave Livno postavili su na saobraćajnici Šujica-Livno na dva mjesta svjetlosnu saobraćajnu signalizaciju koja upozorava na moguću prisutnost divljih konja na navedenoj relaciji. 

Prema podacima MUP-a HNK, u posljednjih osam godina dogodilo se 85 saobaraćajnihnezgoda u kojima su učesnici bili vozila i konji.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.