Аустрија

"Баштовани" из Србије на оптуженичкој клупи због тоне канабиса

  • Извор: Независне
  • 11.01.2024. 22:58

Организована криминална група, коју је чинило пет држављана Србије данас се појавила пред судом како би одговорили на оптужбе које их терете за производњу и продају тоне канабиса.

Ријеч о криминалној групи која је активна од 2021. године. Почетком прошле године дојава Савезне криминалистичке полиције коначно је истражитеље за наркотике Канцеларије криминалистичке полиције у Грацу одвела на прави траг, у луксузне виле у Бечу и Грацу гдје су имали засаде канабиса.

Медији даље преносе да су петорица српских држављана и један Аустријанац закупили пет вила у Грацу и Бечу. Први претрес једне од вила обављен је још прошлог марта када је ухапшен тридесетпетогодишњи оператер, који је био нешто попут логистичке подршке, а ту је пронађена огромна плантажа канабиса на четири спрата. Медији су тада пренијели да су имали девет шатора за узгој, око 1.500 биљака, те да је на лицу мјеста пронађено 20 килограма такозваних остатака. Око 40 до 50 килограма непосредно прије упада полиције извађено је из погона и пуштено у промет. У Бечу су погони били сличне величине, тј. најмањи погон је имао 1.040 биљака, а највећи је 1.617 биљака.

Полицајац ударио пјешака па побјегао са мјеста несреће

Полицајац ударио пјешака па побјегао са мјеста несреће

Претресе вила у Бечу извела су припадници Кобре, а ту су ухапсили наводног вођу групе, тридесетдеветогодишњег држављанина Србије. Такође, током те акције ухапшена су и два држављана Србије који су гајили и бринули се о засадима. Наводно, при изнајмљивању некретнина посредовао је држављанин Аустрије.

Иначе, током боравка у притвору, нико од оптужених није се изјашњавао. Ипак, на данашњем суђењу, њих троје су дјеломично признали:

“Ми смо били обични баштовани, узгајивачи, инструкције о узгоју смо добијали телефоном.” Један од оптужених је рекао да је он био само преводилац, посредник при изнајмљивању вила те да нема везе са дрогом.

Поново нестао један од три пронађена дјечака у Хрватској

Поново нестао један од три пронађена дјечака у Хрватској

Иначе, како преносе аустријски медији, сви осумњичени су имали нешто заједничко - жељели су брзу зараду. Ипак, током данашњег суђења, нико од оптужених није желио да ода ко је заправо главни у свему томе и ко је руководио цијелом операцијом узгоја.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)