Убиство полицајаца

Чаура с мјеста убиства испаљена из закопане пушке

  • Извор: Аваз
  • 26.12.2023. 13:28

Саслушањем вјештака ФУП-а Џенане Капо данас је одржан наставак суђења Сави Маринковићу, Александру Мацану и Марку Трифковићу, оптуженима за убиство припадника МУП-а Кантона Сарајево Адиса Шеховића и Давора Вујиновића 26. октобра 2018. године.

Капо је вјештачила исјечене дијелове пушкомитраљеза пронађеног закопаног у 2021. години у Кочевику код Пала, када је претресана имовина оптуженог Александра Мацана. Вјештачила је и 20 чахура које су биле закопане на истом мјесту, као и чахуру која је пронађена на мјесту убиства полицајаца, пише Аваз.

Вјештакиња је утврдила да су све чахуре истог калибра 7,62 милиметра и да су испаљене из пушкомитраљеза М 72, Застава Крагујевац, чији су други дијелови и цијев пронађени у Кочевику.

Svjedoci na suđenju za ubistvo policajaca: “Čuli se rafali, čovjek posmatrao kiosk”

Svjedoci na suđenju za ubistvo policajaca: “Čuli se rafali, čovjek posmatrao kiosk”

Иако није могла извршити испаљење из прљаве и кодиране цијеви оружја, које је било закопано три године, вјештакиња је то утврдила механичким утискивањем на дијелу избацивача који припада пушкомитраљезу.

Чахуре из Кочевика и она с лица мјеста испаљене су из истог оружја и имају заједничке карактеристике с избацивачем пушкомитраљеза. Траг избацивача био је идентичан на свим чахурама.

Suđenje za ubistvo policajaca: Macan pisao da će isjeći istražioca i pojesti mu srce

Suđenje za ubistvo policajaca: Macan pisao da će isjeći istražioca i pojesti mu srce

Одбране су имале много питања за вјештака те су на крају најавиле приговор законитости који ће образложити у завршној ријечи.

Наставак суђења за казан је за 15. јануар наредне године.

Potvrđena optužnica za ubistvo sarajevskih policajaca

Potvrđena optužnica za ubistvo sarajevskih policajaca




Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.