Ubistvo sarajevskih policijaca

Svjedoci na suđenju za ubistvo policajaca: “Čuli se rafali, čovjek posmatrao kiosk”

  • Извор: СРНА
  • 10.04.2023. 14:03

Ispitivanjem troje svjedoka Tužilaštva Kantona Sarajevo, danas je pred sarajevskim Kantonalnim sudom nastavljen glavni pretres u predmetu "Sava Marinković i drugi" zbog ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koje se dogodilo 28. oktobra 2018. godine u naselju Alipašino polje.

Svjedok Halil Mujezinović, noćni čuvar u ugostiteljskom objektu u Geteovoj ulici, naveo je da je te noći obezbjeđivao kafić "Tajm aut", te da je pred zoru, oko 4.30 časova, čuo dva rafala, jedan duži i jedan kraći.

Mujezinović je naveo da je nakon što je čuo pucnjavu, ustao i u tom momentu vidio policijsko auto kako ide iz pravca raskrsnice prema "Bingu", u kontra smjeru. Rotaciona svjetla na policijskom autu su se palila i gasila i automobil se zaustavio na svega petnaestak metara od njega, prenose federalni mediji.

Pošto se automobil zaustavio, on je vidio dva policajca i s distance primijetio metke sa desne strane auta, nakon čega je odmah tog jutra i dao iskaz u policijskoj stanici.

Trojica policajca osumnjičena da su napali dvije osobe i polupali kafić

Trojica policajca osumnjičena da su napali dvije osobe i polupali kafić

Nakon Mujezinovića, pred sudom je svjedočio Jasmin Belan, stanar zgrade u Geteovoj ulici, koji je rekao da su ga iz sna probudili rafali iz automatskog oružja i to dva, jedan duži, a jedan kraći.

Prema njegovoj ocjeni, u pitanju su bili pucnjevi iz automatskog oružja, a ne iz pištolja, jer je, naveo je, bio vojnik i može razlikovati o kakvom oružju je riječ. On je pojasnio da je s prozora svog stana vidio policijsko auto koje ide polako i da se zaustavilo u Geteovoj ulici.

Belan je pozvao policiju i odmah sišao ispred zgrade kako bi pružio pomoć licima koja su se nalazila u policijskom autu. Međutim, kako je prišao vidio je izrešetan automobil, a policajci su mu izgledali kao da spavaju.

Upali u policijsku stanicu, vrijeđali i napali policajce, na kraju uhapšeni

Upali u policijsku stanicu, vrijeđali i napali policajce, na kraju uhapšeni

Pred sudom se danas našla i svjedok Esma Sušić koja stanuje u neposrednoj blizini Geteove ulice. Ona radi u kiosku koji se nalazi odmah do ulaza u njenu zgradu. Tog jutra, oko 4.10 časova čula je nešto što je nju, kako je danas ispričala, asocirao na neku "tutnjavu" i prvo što je pomislila jeste da neko pokušava da obije kiosk.

Kada je prišla prozoru, vidjela je jedan crni automobil kako se udaljava prema pravcu Mojmila.

Tog dana Sušićeva nije radila, ali se već sutradan vratila poslu i čim je, kako svjedoči, otvorila kiosk ispred trafike se parkirao jedan automobil sa zatamljenim staklima, prišao kiosku i osmatrao ga.

Policajac napadnut u noćnom klubu u Mrkonjić Gradu, uhapšene tri osobe

Policajac napadnut u noćnom klubu u Mrkonjić Gradu, uhapšene tri osobe

Ona kaže da, prema njenoj procijeni, čovjek koji je izašao iz automobila i osmatrao kiosk ima od 35 do 40 godina i tog dana je nosio crne hlače i crnu kožnu jaknu, a primijetila je i da to lice ima ožiljak na desnoj strani lica.

Ona smatra da je on vjerovatno došao kako bi provjerio da li kiosk ima video-nadzor jer se od kioska pruža pogled na Geteovu ulicu i mjesto na kom su ubijeni Adis i Davor.

Prema njenim riječima, taj čovjek kupio je novine, sjeo u automobil i udaljio se u pravcu Mojmila, da bi istog dana, u večernjim časovima, ponovo dolazio pred kiosk.

Sljedeći glavni pretres, sudija Igor Todorović zakazao je za utorak, 18. april, u 9.30 časova.

Do sada su pred sudom svjedočili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i istražioci Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ koji su zajedno činili specijalni istražni tim koji je radio na prikupljanju i analiziranju dokaza u ovom predmetu, a koji je oformljen isključivo za ovaj predmet.

Sudu su do sada bili predočeni dokazi koji su prikupljeni zahvaljujući "Skaj" aplikaciji, a koji govore o umiješanosti trojice optuženih - Save Marinkovića, Aleksandra Macana i Marka Trifkovića u ubistvo policajaca i teške krađe koja im se optužnicom stavlja na teret.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.