Босанска Крупа

Човјек имао удес, унука тврди да је опљачкан у Хитној

  • Извор: Агенције
  • 05.12.2023. 11:44

У Босанској Крупи се прије недјељу дана догодила саобраћајна несрећа приликом које је аутомобил марке Ленд Ровер, усљед неприлагођене брзине, слетио са моста и завршио на крову.

Возач, мушкарац старије животе доби, задобио је теже тјелесне повреде, а живот му је спашен захваљујући младићима који су пролазили и стали како би му помогли.

Међутим, ту драма тек почиње.

Возач је превезен у Дом здравља Босанска Крупа, потом у Кантоналну болницу, а у свој тој гужви, како тврди његова унука, украден му је новчаник с новцем.

На мејл портала "Крајина.ба" стигла је порука унуке.

"Жељела би да испричам једну неугодну и јако ружну ситуацију која се десила прије пар дана. Наиме мој дид је прије неколико дана имао саобраћајну несрећу у мјесту Чава код Босанке Крупе. Док се враћао кући, изгубио је контролу над возилом, провалио заштитну ограду моста, и слетио аутом у воду. Хвала драгом Алаху што су га на вријеме видјела тројица младића и некако га успјели извући из аута и воде. Када су га извукли није показивао знакове живота , момци су му давали прву помоћ до доласка хитне. Када је хитна дошла стрпала га је у комби и одвезла у Дом здравља Босанска Крупа. Тамо је провео који сат гдје је након тога послан за Бихаћ", почела је она и наставила:


Да ли је исплативије хранити свињу за свињокољ, или је купити

Да ли је исплативије хранити свињу за свињокољ, или је купити

"У Бихаћу му је пружена сва могућа помоћ. Мој отац којем је било речено да су ствари од дида као мобилни телефон, новчаник у хлачама које су остале у дому здравља Босанска Крупа. Када је мој отац отишао по ствари, речено му је да хлаче нису код њих и да су га они послали за Бихаћ наводно тако мокрог и промрзлог".

Међутим, у Бихаћу им је речено да је дјед дошао у  медицинским хлачама.

"Након разговора са надлежним у Бихаћу речено му је да је дид дошао у медицинским хлачама које су дали медицинари Босанске Крупе. Мој дид који је био донекле при себи је такође тврдио да су му хлаче скинуте од стране медицинара у Босанску Крупи. Након другог или трећег одласка мог оца у Босанској Крупи се ипак мобилни телефон и новчаник појављују", каже унука.

"Наравно новчаник који је иначе имао доста велику суму новца, је хладнокрвно враћен без и једне марке. Новчаник који је наводно био у Бихаћу се одједном неким чудом појавио у Дому здравља Босанска Крупа. Такође да се Дом здравља Босанска Крупа покушава оправдати, као да је то могла да украде чистачица или било који други радник јер код њих изгледа највећи проблем то што приступ пацијентима имају сви осим оних што би то заправо требали да имају".

Истиче да јој је циљ да упозори остале људе.

“Углавном раде све да би оправдали болницу то јест оправдали њима непознату осумњичену особу. У том тренутку није изгледало да ће мој дид 70-годишњак преживјети, па је тај неко мислио да се неће сазнати да фали тај новац. Само желим да овим путем упозорим људе да се чувају, да се ако Бог да никад не нађу у таквој ситуацији", каже унука.


Бомбом и батинама изнуђивао новац

Бомбом и батинама изнуђивао новац

Наглашава да не стоје приче како дјед није имао пара код себе.

"Иначе мој дид који је месар и који је тај дан кренуо код пријатеља да купи месо, није га нашао и тако да су паре остале у новчанику. А правдања као 'није их имао', или 'можда су они дечки', мислим да не пролазе. Новац је нестао у Хитној и наравно да не желим оптужити све, али грешка је што одређене особе имају приступ тамо гдје не би смјеле бити", написала је на крају.

Пратите нас и путем Вибера