Ћулибрку девет година затвора за убиство повратника!

Окружни суд у Добоју неправоснажно је осудио Милана Ћулибрка (23) из тог града на девет година затвора због убиства Марка Мишића (68) из насеља Брезици код Дервенте.

Злочин се догодио 12. октобра прошле године када је Ћулибрк трактором ударио у Мишића након чега га је, заједно са малољетним Н.Ј., брутално претукао. Несрећни човјек је превезен у болницу ”Др Јосип Бенчевић” у Славонском Броду у Хрватској, гдје је од посљедица повреда преминуо 14. новембра прошле године.

Према незваничним информацијама Мишић, који је хрватских повратник у Брезице, покушао је да заштити имовину и спријечи Ћулибрка и малољетника у крађи шуме, када је брутално нападнут.

Шумокрадице осумњичене за покушај убиства хрватског повратника

Шумокрадице осумњичене за покушај убиства хрватског повратника

У пресуди се наводи да је кобни дан Ћулибрк заједно са Н.Ј. сјекао огревно дрво на парцели непознатог власника у селу Брезици код Дервенте. Дрва су трактором ”ИМТ 558” извозили на макадамски пут, на којем им се испријечио покојни Мишић у намјери да их заустави.

”Хтијући да га лиши живота Ћулибрк је трактором кренуо на оштећеног. Ударио га је предњим дијелом трактора и Мишић је пао на земљу”, наводи се у пресуди.

Додају се да је потом малољетни Н.Ј. узео комад дрвета и Мишићу задао неколико удараца у предјелу главе и грудног коша.

Додик упутио саучешће породици Мишић, најстрожије санкционисати нападаче

Додик упутио саучешће породици Мишић, најстрожије санкционисати нападаче

”Задао му је и неколико удараца ногом у тијело, а затим је Ћулибрк сишао са трактора и жртви такође задао више удараца ногом. Мишић је задобио тешке повреде главе, прсишта, грудног коша, рамена руку, прелома ребара усљед чега је преминуо 14. новембра 2023. године”, наводи се у пресуди.

У изречену казну Ћулибрку је урачунато вријеме проведено у притвору од 13. окотбра прошле године, а одлуком суда иза решетака ће остати до правоснажности пресуде. Осим затвора суд му је одузео трактор који је кориштен у злочину, док је породица жртве са имовинско-правних захтјевом упућена на парницу.

Преминуо повратник након што је брутално претучен у Дервенти

Преминуо повратник након што је брутално претучен у Дервенти



Пратите нас и путем Вибера

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.