ATV

"Da je otac htio, to bi učinio"

Da li je konačno sahranjen monstrum Nermin Sulejmanović?

  • 19.09.2023. 21:46

Tijelo trostrukog ubice Nermina Sulejmanovića, koji je prije više od mjesec dana počinio monstruozni zločin u Gradačcu i dalje se nalazi u Komemorativnom centru u Tuzli jer do danas još niko nije podnio zahtjev za njegovo preuzimanje.

Direktor Komemorativnog centra u Tuzli Faruk Latifagić rekao je za Telegraf da Gradska uprava iz Gradačca čeka da Nerminov otac da saglasnost, kako bi tijelo bilo sahranjeno.

Monstrum Sulejmanović bio umiješan i u pedofiliju

Monstrum Sulejmanović bio umiješan i u pedofiliju

"S obzirom na to da pokojnik ima žive srodnike potrebna je njihova saglasnost da bi se tijelo ukopalo čak i o trošku države", rekao je Latifagić za Telegraf.

Na pitanje da li su stupili u kontakt sa Nerminovim ocem, Latifagić kaže da je za to zadužena opština u kojoj je Sulejmanović bio prijavljen.

Brat žene koju je ranio Sulejmanović: Moja sestra gleda u mene, a samo doziva sina i muža

Brat žene koju je ranio Sulejmanović: Moja sestra gleda u mene, a samo doziva sina i muža

"Da je otac želio da ga sahrani, on bi to učinio", rekao je on.

Latifagić dodaje da je standardna procedura da se tijelo pokojnika u mrtvačnici drži najviše tri dana, ali da sve zavisi od situacije.

"Što se nas tiče, mi imamo specijalizovane hladnjače u kojima tijelo može dugo da stoji. Imamo neka tijela koja su ovdje i duže od dvije godine. U pitanju su neki migranti koji još uvijek nisu identifikovani. Svi leševi smešjteni su u specijalizovane limene sanduke koji su zatvoreni i što se nas tiče sve je urađeno po propisima", objašnjava Latifagić za Telegraf.

Da podsjetimo, 11. avgusta Gradačac je potresao zločin koji se ne pamti: Nermin Sulejmanović života je lišio nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović i Denisa i Džengiza Ondura, sina i oca koje je poznavao od ranije, i ranio tri osobe.

Komšije o kući Nermina Sulejmanovića: Svaki put kad prođem osjetim neku jezu

Komšije o kući Nermina Sulejmanovića: Svaki put kad prođem osjetim neku jezu

Nakon što je ubio partnerku, Nermin je otišao u grad gdje je ispred jednog kafića upucao Denisa Ondera, koji je bio u svom automobilu. Odatle je otišao do kuće Denisovog oca Džengiza, pucao mu u glavu i teško ranio njegovu suprugu Harisu.

Nakon toga Nermin je otišao na jednu napuštenu farmu gdje je, kada ga je policija opkolila, izvršio samoubistvo.

Pratite nas i putem Vibera