Presuda

Daliboru Čamberu 30 godina zatvora za ubistvo Duška Savanovića

 • Izvor: ATV
 • 24.12.2021.13:25

Dalibor Čamber (47) osuđen je na 30 godina zatvora zbog ubistva Duška Savanovića (24) i ranjavanje za ranjavanje Alekse Babića u novogodišnjoj noći u Trnu.

Ovu presudu danas je donio Okružni sud u Banjaluci.

Tužilaštvo je tražilo maksimalnu kaznu Čamberu, a juče su u Okružnom sudu u Banjaluci iznesene završne riječi u ovom predmetu.

Odbrana je osporavala kvalifikaciju djela i istakla da bi se moglo govoriti o "prekoračenju granica nužne odbrane".

Ubistvo se dogodilo 31. decembra 2020. godine oko 22.30 časova u naselju Trn kod Laktaša na parkingu benzinske pumpe, kada su Čamber i njegov kolega Milan Đurđević prvo došli u verbalni, a zatim i fizički sukob sa Savanovićem i njegovim prijateljem Aleksom Babićem (22).

Čamber je tada ispalio hitac u pravcu njihovog vozila, zatim drugi koji je pogodio Babića u stopalo, a nakon što ga je Savanović udario. Od udaraca on je pao pored aparata za točenje goriva, pa iz ležećeg položaja ispaljuje i treći hitac u Savanovića.

Savanović je od zadobijenih povreda preminuo istog dana u UKC Republike Srpske u Banjaluci.

Tužilac Aleksandar Simonović je tokom završnih riječi naveo da je smrt Savanovića bila ubilačkog karaktera i da je nastupila usljed masivnog iskrvarenja, te da je tokom dokaznog postupka u cjelosti dokazana optužnica. Predložio je i dugogodišnju kaznu zatvora za Čambera.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.