Akcija "Klaster"

Diplome se kupovale i na benzinskim pumpama, za pet dana moguće postati doktor ili profesor

  • Извор: АТВ
  • 23.02.2023. 19:06

Diplome su se kupovale i na benzinskim pumpama. Na nekim Univerzitetima za pet dana moguće je postati doktor ili profesor.

Dokazala je ovo akcija "Klaster",kaže glavni bh. tužilac Milanko Kajganić. među kupljenim diplomama je i ona inženjera građevinarstva. Koliko to može biti kobno primjeri su Turska i Sirija kaže Kajganić. Uhapšeni su kaže dekani, rektori, profesori i spoljni saradnjici visokoškolskih ustanova. Svi oni terete se za organizovani kriminal. 

"Ovo je samo vrh ledenog brijega i Tužilaštvo BiH je dokazalo postojanje organizovane krimalne grupe prikupili smo dokaze, sada određeni dio dokaza protiv navedene kriminalne grupe i mi smo danas uputili Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora protiv pet lica dok smo za šest lica lišenih slobode mjere zabrane", kaže Milanko Kajganić, glavni tužilac Tužilaštva BiH.

Problema ne manjka ni u policijskim i bezbjednosnim agencijama. Postoje kaže Kajganić i oni koji umjesto da spriječe izvršenje krivičnih djela pomažu u njihovom sprovođenju. Tokom prošle godine uhapšeno je nekoliko policajaca, sudija ali jedan radnik Tužilaštva. U ovoj godini podignute su tri optužnice na osvu Sky aplikacije.

"Za predmete koji su proistekli za dešifrovanje iz aplikacije “Skaj” i "Anom". Značajano nam je da su u dva predmeta optužnice već potvrđene što pokazuje da se radi o zakonito pribavljenim dokazima u navedenim predmetima. Između ostalog lišili smo slobode i jednog ministra u savjetu ministara za koruptivne aktivnosti", kaže Kajganić.

Detaljnijeg odgovara nije bilo ni na pitanje hoće li i kada Tužilaštvo BiH posvetiti pažnju svedočenjima Srba koji su devedesetih ostali prvo u Sarajevu vjerujući da se mogu pouzdati u novu vlast pod kokntolom tadašnje tzv armije BiH. Za ovu godinu su kaže Kajganić identifikovali prioritete. O konkretnim predmetima kaže ne može govoriti. 

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина