Акција ”Кластер”

СИПА изузима документацију с приватног факултета у Брчком

Полицијски службеници СИПА у наставку акције ”Кластер” изузимају документацију из једне приватне високошколске установе у Брчком.

Како наводе у СИПА активности се проводе по налогу Суда БиХ, а под надзором Тужилаштва БиХ.

”Привремено одузимнање документације врши се због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела организовани криминал, недопуштена трговина и прање новца из Кривичног закона БиХ”, наводе у СИПА.


Акција ”Кластер”: Изузима се документација са приватних факултета у Мостару

Акција ”Кластер”: Изузима се документација са приватних факултета у Мостару

Додају да се сумња и да су почињена кривична дјела подстрекавање, злоупотреба положаја или овлаштења, фалсификовање или уништење службене исправе и кривотворење службене исправе из ентитетских и закона Брчко дистрикта.

У оквиру акције ”Кластер” СИПА је прошле седмице изузимала документацију са факултета у Мостару. У децембру је изузимана документацију из Независног универзитета Бањалука.

Акција ”Кластер”: СИПА изузима студенстке досијее из НУБЛ-а

Акција ”Кластер”: СИПА изузима студенстке досијее из НУБЛ-а

Акција ”Кластер” покренута је у фебруару 2023. године када је ухапшено 11 особа због сумње у издавање и трговину лажним дипломама.

U akciji “Klaster” uhapšeno 11 osoba, pretresi na devet visokoškolskih ustanova

U akciji “Klaster” uhapšeno 11 osoba, pretresi na devet visokoškolskih ustanova



У акцији је тада откривено и привремено одузето 75 личних студентских досијеа, матичне књиге, евиденције и регистри и друга послова документација, 165.000 КМ, рачунари као и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.