Prijavljeni tužilaštvu

Direktor i komercijalista banjalučke firme osumnjičeni da su "zavrnuli" skoro 65.000 KM

  • Извор: АТВ
  • 15.02.2023. 11:06

Banjalučka policija prijavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, Izvještaj protiv M.A. iz Republike Srbije i D.S. iz Banjaluke zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela "Zloupotreba ovlaštenja u privredi" i "Falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava". 

"Prijavljeno lice M.A. se sumnjiči da je navedena krivična djela počinilo tokom 2015. godine obavljajući poslove direktora privrednog društva iz Banjaluke, na način da je zloupotrebom ovlaštenja sačinilo neispravne israve i izvršilo nabaku robe od jednog preduzeća, koju je potom prodalo i isporučilo drugom preduzeću, koje nije platilo navedenu robu privrednom društvu, a takođe tokom iste godine navedeno lice je stavljalo u povoljniji položaj proizvodni obrt sa kojom je privredno društvo sarađivalo, a navedeni proizvodni obrt nije isplatio svoje obaveze, čime je za sebe ili drugoga pribavilo pribavilo protivpravnu imovinsku koristi u iznosu od oko 61.097 KM, za koji iznos je oštećeno navedeno privredno društvo", navodi se u saopštenju policije.

D.S. se sumnjiči da je, obavljajući poslove komercijaliste u navedenom privrednom društvu u Banjaluci, sačinio neistinite isprave za prodaju i isporuku robe pravnim licima, koju nikad nije isporučilo navedenim pravnim licima, a robu prodavalo trećim nepoznatim licima, čime je  za sebe ili drugoga pribavio protivpravnu imovinsku koristi u iznosu od oko 3.720 KM, za koji iznos je oštećeno navedeno privredno društvo.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином