Мјештани у страху

Дјечак који је убио јагањце смјештен у здравствену установу, ево како ће се даље поступати са њим

  • Извор: Блиц
  • 15.03.2024. 09:08

Мјештани села Марковац живе у страху, јер не знају шта ће бити са тринаестогодишњим М.З. који је узнемирио јавност у Србији и региону када је сјекиром искасапио 12 јагањаца.

Будући да је познат као кавгаџија и да је некима и пријетио, мјештани се плаше да се овај проблематични дјечак може вратити у то мирно мјесто надомак Вршца.

Након поменутог масакра над животињама, дјечак је полицији признао шта је урадио, објаснио им да се “играо сјекиром” и о читавом случају обавијештено је Одјељење за малољетнике Вишег јавног тужилаштва у Панчеву.

Дјечак је одмах након инцидента пребачен у Клинички центар Војводине гдје је у току његово психијатријско вјештачење које може да потраје и неколико недјеља.

– Све зависи од тога колико буде кооперативан и шта се током вјештачења са њим буде дешавало, односно шта утврде љекарски надзор, тестови и анализе. Након тога љекарски тим дужан је да свој извјештај достави Центру за социјални рад у Вршцу који је задужен за дјечака – објашњава извор упознат са овим несвакидашњим случајем.

Он истиче да постоји неколико сценарија како може да се помогне дјечаку и гдје да се смјести зато што је млађи од 14 година, а самим тим не може да сноси никакву кривичну одговорност.

Ако извјештај љекара покаже да дјечак није добро и да тренутно не може да се ресоцијализује те да је потребно да буде под љекарским надзором, он ће бити хоспитализован у адекватну психијатријску установу која има одјељење за дјецу и малољетнике, а таквих установа има неколико у Србији.

Уколико се покаже да дјечак не изискује љекарски надзор, њега преузима Центар за социјални рад који га може држати у прихватилишту или га “удомити” у неку хранитељску породицу што се, с обзиром на то шта је урадио, вјероватно неће десити.

– Једино што је сигурно јесте да, пошто потиче из дисфункционалне породице која живи у Марковцу, тамо се сигурно неће вратити – истиче саговорник Блица.

Подсјетимо, тринаестогодишњак је ушао у тор у коме је било око 50 јагањца, а он је убио њих 12. Свако од њих је ударено сјекиром по три пута, лобање су им разбијене. Ударао их је директно у главу. Такође, тешко повријеђена су два јагањца, којима је буквално одсјекао ноге.

Овако је описао језиве призоре Предраг Тадић, власник имања на коме је малољетник М.Ж. у понедјељак сјекиром убио јагањце. Он је одувијек имао деликвентно понашање и због тешких животних услова, ми смо га примили да живи са нама. Више од двије године заједно са породицом живи код нас. Бринули смо о њему, без икакве накнаде. Нико од дјеце код нас није чувао овце, њима је била обавеза да иду у школу – истакао је Тасић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.