Вршац

Мјештанка о дјечаку који је побио јагњад: Одјећа му је била крвава, питам га шта се десило

  • Извор: Блиц
  • 13.03.2024. 16:56

"Стајао је насред улице, са крвавом одећом. Позвала сам га да уђе код мене у радњу, док не дође полиција и тада сам га питала: "Шта си то радио?", на шта ми је он само кратко одговорио: "Играо сам се са секиром".. Имао је неки чудан поглед, није много причао."

Тако је мјештанка села код Вршца у ком се догодило незамисливо описала како се понашао дјечак (13) који је у понедјељак убио сјекиром 12 јагањаца у тору.

Злочин је открио власник оваца који је и не слутећи шта ће га затећи у штали, отишао да обиђе стадо. Када је ушао, услиједио је шок - 12 мртвих јагањаца лежало је у локви крви.

Језиво насиље хулигана: Претукли мушкарца пред бебом и мајком

Језиво насиље хулигана: Претукли мушкарца пред бебом и мајком

- Читав тај дан он је негдје лутао, ишао је од куће до куће. Затим је отишао и код Пеђе, код кога је некада и живио. Ушао је у кућу иза неког бицикла, отишао до фрижидера, јео и онда кренуо до штале гдје је и побио све овце. Прича се по селу да су сцене биле језиве, локве крви, обезглављене животиње. Ми смо шокирани, не можемо да дођемо себи - прича узнемирена комшиница за Блиц.

Како каже, власник оваца је прво помислио да су овце убили шакали, али је услиједио шок након што је сазнао да се иза свега крије малољетник који му је живио у кући.

Из продаје се повлачи

Из продаје се повлачи "двојни це“

- Мајка га је још раније напустила, удала се у другом селу и нико одавдје не жели ни да чује за њу. Отац му се шлогирао, па је бригу о њему и дјечаку преузела жена из села. Нису у сродству, али она брине о њима. Некада је одлазио и код Пеђе, спавао је тамо, јео, живео је и код њега. То се са њим никада није знало, ишао је где и када му је одговарало - прича саговорница.

"Увијек је имао неки чудан поглед, није пуно причао"

Према њеним ријечима, малољетник који је сјекиром усмртио 12 јагањаца одувијек је био проблематичан.

- Стално је бјежао од куће, није се знало гдје спава. Крао је по кућама ловаца, узимао је патроне за пушке и ко зна шта све. Није пуно причао, увијек је имао неки чудан поглед. Видјело се да нешто није како треба - тврди забринута комшиница.

Истиче и да ухапшени дјечак има још три брата и једну сестру.

Имате црне пломбе? Идите чим прије стоматологу

Имате црне пломбе? Идите чим прије стоматологу

- Најстарији брат му је у затвору због сексуалног злостављања старије сестре. Други брат му је побјегао од куће, а трећи чува краве у неком селу. Цијела породица је проблематична - наводи она.

Напомиње и да је малољетник причао како ће убити Пеђу и Виолету, људе који се брину о њему како би отишао у затвор.

- Причао је како ће их убити и да ће након тога отићи у затвор, јер му је најстарији брат рекао да су добри услови и да се тамо лијепо живи. Раније је живио код мајке без прозора, она је стално доводила неке мушкарце, ко зна какве трауме су му остале и шта је све преживио - тврди наша саговорница.

Откривено зашто је дјечак (13) сјекиром заклао 12 јагањаца?

Откривено зашто је дјечак (13) сјекиром заклао 12 јагањаца?

Додаје и да је дјечак све признао полицији, те је отишао заједно са њима да им покаже и сјекиру којом је извршио овај језиви злочин.

С обзиром да дјечак још нема 14 година, о догађају је обавијештен дежурни тужилац Више јавно тужилаштво Панчево. У међувремену, превезен је у Клинички центар Војводине на Клинику за психијатрију, одјељење за дечију психијатрију и адолесцентску психијатрију.

Увиђајем је утврђено да нико од породице малољетника не посједује оружје, те да је злочин извршен секиром која је заплијењена.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.