Њемачка

Држављанин БиХ осуђен на доживотну робију због убиства жене

  • 07.12.2023. 12:02

Држављанин Босне и Херцеговине Срећко С. (64) проглашен је кривим и осуђен на доживотну робију због убиства своје супруге, које се догодило прије осам година, пише “Меркур.де“.

Ова пресуда није правоснажна и Срећко се има право жалити. Суткиња Елизабет Ехрл је навела како је успјела да стекне свеопшту слику језивог убиства, за који је Срећко тврдио да га није починио.

Тужилац, који је тражио осуђујућу пресуду, казао је како је Срећко убио своју жену, мајку петоро д‌јеце, јер је био “заслијепљен љубомором”.

Протјерано особље амбасаде САД због регрутовања шпијуна

Протјерано особље амбасаде САД због регрутовања шпијуна

“Према закључку судског вијећа, којим је предсједавала Елизабет Ехрл, оптужени је убио своју супругу у њиховом заједничком стану, 2015. године. Супруга га је већ једном била оставила, 2011. године, али му се вратила.

Током тог брака, он је био насилан, физички и психички је злостављао, да би је на крају и убио. Она је 2015. године одлучила да га поново напусти, што је и учинила. Са најстаријом ћерком отишла је код мајке у Аугсбург”, изјавио је Лаурент Лафлеур, портпарол суда.

Према писању “Меркур.де”, Срећко је жртви пуцао у главу, а онда јој ставио шаржер у руку и покушао исценирати самоубиство.

Адвокат из Бањалуке предат Републичком тужилаштву

Адвокат из Бањалуке предат Републичком тужилаштву

У први мах, 2015. је њена смрт била оквалификована као самоубиство, међутим јавно тужилаштво је онда дошло до нових сазнања.

Иако се првобитно мислило да је ријеч о самоубиству, током свих ових година постојала је сумња која је указивала управо на супруга.

Он је већ био на оптуженичкој клупи, али је првобитно ослобођен због недостатка доказа. На крају суђења које је трајало више од годину дана, а на основу околности, Окружни суд у Минхену је, чак и поред постојања сумње судског вијећа, осудио га само за недозвољено држање оружја.

Међутим, Савезни суд правде (BGH) у Карлсруеу поништио је ову ослобађајућу пресуду због чега се он поново нашао на оптуженичкој клупи.

Америка задала Украјини најјачи ударац од почетка рата

Америка задала Украјини најјачи ударац од почетка рата

Иначе, према Срећковим ријечима, кобне вечери су се посвађали, а она је узела пиштољ, док је он покушавао да јој га отме из руке.

“Одједном сам видио крв”, рекао је Срећко С.

Тврдио је како је његова жена прије тог дана неколико пута себи покушала одузети живот, преноси “Меркур.де”.

Пратите нас и путем Вибера