МУП ЗДК

Епилог акције Мета 2: 15 ухапшених, пронађена велика количина дроге

  • Извор: АТВ
  • 13.12.2023. 15:42

Припадници МУП-а ЗДК ухапсили су 15 особа у акцији "Мета 2", те заплијенили велики количине дроге и наоружања.

Полиција је током акције претресла 16 локација на подручју Какња и три на подручју Завидовића.

У акцији су ухапшени М. А, М. Р, Б. А, Т. М, М. А, Б. Х, Т. Е, К. А, Е. Б, Н. Ф, Б. О, и М. Р, сви из Какња, те Р. А, Б. А и Б. Ј. из Завидовића.

Акцијом је такође обухваћен и Ч. О. из Какња, који се налази на издржавању казне затвора у КПЗ Бусовача, док је за С. И из Какња расписана оперативна потрага и за истим се интензивно трага.

Акција "Мета 2" усмјерена је на хапшење и процесуирање особа осумњичених за извршење кривичних дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога, тешка крађа те недозвољено држање оружја.


”Тодоровић живио у џунглама и кувао кокаин”: Одгођено суђење Цвијетићу и осталима

”Тодоровић живио у џунглама и кувао кокаин”: Одгођено суђење Цвијетићу и осталима

У акцији је заплијењено 1.300 грама прашкасте материје која изгледом асоцира на опојну дрогу спид и 162 упакована садржаја прашкасте материје спремна за уличну продају, 25 грама хашиша и 31 упакован садржај исте материје спремне за уличну продају, 200 грама и 14 упакованих садржаја биљне материје која асоцира на опојну дрогу спремних за уличну продају, три стабљике индијске конопље.

Такође, пронађено је и 8 прецизних вага, 9 мобилних телефона, једна пушка, један пиштољ, одређена количина пушчане и пиштољске муниције, те други предмети и трагови који ће послужити као доказ за успјешно вођење кривичног поступка.

Након криминалистичке обраде ухапшени ће бити предати у надлежност Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона на даље поступање.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.