Granični policajac ostao bez posla zbog zloupotrebe položaja

  • 13.08.2020. 17:19

Disciplinska komisija Granične policije BiH donijela je rješenje o prestanku radnog odnosa za policijskog službenika čiji su inicijali Z.V. zbog zloupotrebe službenog položaja i narušavanja ugleda policijskih tijela.

Ovaj policijski službenik je 26. jula prošle godine na graničnom prelazu Šamac, kao vođa tima u smjeni, dok je bio zadužen za graničnu provjeru, od državljanina Njemačke čiji su inicijali S.J. tražio 50 evra kako bi mu omogućio da u automobilu "ford" uđe u BiH, saopšteno je iz Granične policije.

U saopštenju se dodaje da je S.J. upravljao ovim automobilom, za koji je, prema njegovim navodima, policijski službenik Z.V. tvrdio da ne posjeduje valjan dokaz o tehničkom pregledu, takozvani "TUV".

Zahtjev za pokretanje disciplinskog postupa protiv ovog policijskog službenika podnijela je Kancelarija za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu zbog osnovane sumnje da je počinio teže povrede službene dužnosti.
 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм