Компјутерска превара

Хакери мијењали инструкције за плаћање и оштетили добојску фирму за 42.000 КМ

Добојска полиција расвијетлила је компјутерску превару којом је фирми из Добоја нанесена штета од 42.000 долара, те утврдила да иза свега стоје два држављанина Румуније.

У ПУ Добој наводе да су као починиоци преваре идентификовани Р.О.Т. и А.О.Т. из Румуније. Против њих је поднесена пријава Окружном јавном тужилаштву у Добоју због сумње да су починили кривична дјела компјутерска превара и прање новца.

”За наведене постоји основ сумње да су од 29. маја до 15. јуна 2019. године пресретали електронску пошту и мијењали инструкције за плаћање између правног лица из Кине и фирме из Добоја. На тај начин су стекли противправну имовинску корист у износу од 42.000 америчких долара”, саопштено је из ПУ Добој.

У сушитини добојска фирма је рачун за достављену робу умјесто фирми из Кине, платила преварантима из Румуније. Обоје осумњичених Румуна су недоступни правосуђу Републике Српске, због чега ће у овом предмет бити затражена међународна правна помоћ.


Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм