Хрватска

Истукао сина јер га није слушао

  • Извор: Агенције
  • 27.09.2023. 11:34

Отац (39) ухапшен је након што је у породичној кући истукао малољетног сина (14). Уколико буде осуђен пријети му затвор.

Према оптужници, он је почетком августа ове године око 19 сати у једном славонском селу у породичној кући због непослуха одлучио да физички казни дјечака, пише портал "Даница". 

Како наводе, иако свјестан да тиме угрожава дјететово здравље, одгој и развој, због непослуха га је казнио ударивши га више пута шакама по глави и тијелу, нанијевши му тиме лаке тјелесне повреде у виду огреботина коже лијеве стране врата и огреботина коже десне надлактице.

"Као родитељ злоставио је дијете, па је тиме починио кривично дјело против брака, породице и дјеце, повредом дјететових права", наводи се у оптужници коју је против њега ових дана подигло државно Тужилаштво за младеж.


За теглу ајвара траже 40 марака

За теглу ајвара траже 40 марака

Испитан у својству осумњиченог, отац је признао почињење кривичног дјела правдајући се провокацијама од стране сина.

Након инцидента, дјечак је одмах назвао полицију.

"Обављено је и љекарско вјештачење поовреда које је задобило дијете, а из којег произлази да се ради о лаким тјелесним повредама", утврђено је током истраге тог мучног случаја.

У оптужници је предложено да се оца осуди на годину дана затвора у који неће ићи ако у року од годину дана не почини слично недјело.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм