ATV

Хрватска

Истукао сина јер га није слушао

  • Извор: Агенције
  • 27.09.2023. 11:34

Отац (39) ухапшен је након што је у породичној кући истукао малољетног сина (14). Уколико буде осуђен пријети му затвор.

Према оптужници, он је почетком августа ове године око 19 сати у једном славонском селу у породичној кући због непослуха одлучио да физички казни дјечака, пише портал "Даница". 

Како наводе, иако свјестан да тиме угрожава дјететово здравље, одгој и развој, због непослуха га је казнио ударивши га више пута шакама по глави и тијелу, нанијевши му тиме лаке тјелесне повреде у виду огреботина коже лијеве стране врата и огреботина коже десне надлактице.

"Као родитељ злоставио је дијете, па је тиме починио кривично дјело против брака, породице и дјеце, повредом дјететових права", наводи се у оптужници коју је против њега ових дана подигло државно Тужилаштво за младеж.


За теглу ајвара траже 40 марака

За теглу ајвара траже 40 марака

Испитан у својству осумњиченог, отац је признао почињење кривичног дјела правдајући се провокацијама од стране сина.

Након инцидента, дјечак је одмах назвао полицију.

"Обављено је и љекарско вјештачење поовреда које је задобило дијете, а из којег произлази да се ради о лаким тјелесним повредама", утврђено је током истраге тог мучног случаја.

У оптужници је предложено да се оца осуди на годину дана затвора у који неће ићи ако у року од годину дана не почини слично недјело.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:40 Серија: Бува (16+)

    Британска трагикомична серија из 2016. године о дјевојци са надимком "Бува" која је преживјела огромну трагедију од које се никако не опоравља.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм