Bolna ispovijest oca ranjenog mladića

"Izgubio sam jednog sina i ne bih preživio da mi je ubica oduzeo i drugog"

  • Извор: Курир
  • 30.05.2023. 09:45

Otac mladića J. R. (21), koji je preživio krvavi pir u Malom Orašju, kaže da je njegovo dijete ranjeno sa četiri metka, kao i da je već 25 dana u bolnici.

"Želim da se niko ovako više ne osjeća, moj sin je bio hrabar i Bogu sam zahvalan što je dobro, volja ga je spasila smrti."

Ovako poičinje svoju ispovijest za Kurir otac mladića J. R. (21) iz Malog Orašja, koji je u krvavom piru pomahnitalog U. B. (21) pogođen sa četiri metka.

Uloge trojice muškaraca u masakru kod Mladenovca: Jedino Uroš odgovara za četiri krivična djela

Uloge trojice muškaraca u masakru kod Mladenovca: Jedino Uroš odgovara za četiri krivična djela

U. B. je, podsjetimo, samo dan nakon što je dječak (13) počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, ubio osmoro i ranio 14 djevojaka i mladića iz sela Malo Orašje i Dubona. On je kobnog 4. maja iz automatske puške pucao u ljude koje nikada ranije nije upoznao.

Pojavio se s puškom

- Mog sina su drugari pozvali da dođe na piće kod spomenika u centru Orašja gdje su se ranije okupili. Oni su tamo malo roštiljali, družili se... Djeca su to. On kad je stigao tamo, poslije par minuta se pojavio ubica sa puškom i krenuo da puca po njima - kaže uznemireni otac, koji je 2018. godine ostao bez starijeg sina.

Ovaj čovjek je spriječio nastavak masakra kod Mladenovca

Ovaj čovjek je spriječio nastavak masakra kod Mladenovca

On dodaje i da sigurno ne bi preživio da je izgubio još jednog sina.

- Znam šta je velika bol, prvi sin mi je preminuo prije pet godina, imao je samo 17 godina. Sad kad se sve ovo desilo molio sam se da ne izgubim J., mnogo mi je drago što je sve podnio kao junak, hrabar dečko - ispričao je otac sa suzama u očima.

J. R. će, prema riječima oca, iz bolnice u Beogradu ovih dana biti transportovan u Opštu bolnicu u Smederevu.

- Pogodio ga je u desni lakat, plućno krilo, slezinu i debelo crijevo. Bilo je kritično, gubio je krv, ali se sada lijepo oporavlja. Njih je sada četvoro iz Orašja tamo u bolnici, ali samo njega za sada prebacuju za Smederevo, bio je mnogo hrabar, ponosan sam na njega - kaže otac:

Osumnjičeni za masakr kod Mladenovca upućen na psihijatrijsko vještačenje

Osumnjičeni za masakr kod Mladenovca upućen na psihijatrijsko vještačenje

- Od naše djece koju je ubio i ranio niko ga nije poznavao, to su mi svi oni rekli. Kažu da su ga neki drugari njegovi znali i zezali kad je bio mali, ali niko od onih koje je pobio. Ta deca sa njim ništa nisu imala.

J. R. se oporavlja već 25 dana, ali najteže mu pada što više neće vidjeti svoje prijatelje.

Žal za prijateljima

- On je sad dobro, raspoložen, komunikativan, ali rane će proći za par mjeseci ili godinu, ali žal za prijateljima ko zna kad. Taj oporavak tek treba da prođe i da se sa tim bori, svi ćemo mu u tome pomoći - kaže njegov otac.

Podsjetimo, osumnjičeni U. B. koji je osam porodica u dva sela kod Smedereva i Mladenovca zavio u crno, iz pritvora u Smederevu prebačen je u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu gdje mu slijede psihijatrijska vještačenja.

Država će kupiti protezu za ruku za djevojku povrijeđenu u pucnjavi u Mladenovcu

Država će kupiti protezu za ruku za djevojku povrijeđenu u pucnjavi u Mladenovcu

On je uhapšen jutro poslije zločina u mjestu Vinjište kod Kragujevca gdje se krio, a na saslušanju je priznao zločin i kao motiv naveo da su "on i njegova porodica bili omalovažavani".

Saslušavaju se taksista i trudnica

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu sutra će, kako saznaje Kurir, biti saslušana trudna putnica iz taksija koji je, kako se sumnja, ubica oteo nakon masakra, a dan kasnije, u srijedu, zakazano je i svjedočenje taksiste.

Trudnica koju je oteo ubica iz Mladenovca danas svjedoči u tužilaštvu

Trudnica koju je oteo ubica iz Mladenovca danas svjedoči u tužilaštvu

Prilikom bjekstva je, da podsjetimo, na naplatnoj rampi kod Malog Požarevca U. B. uletio u taksi vozilo u kojem se nalazila stranka.

- On je pod prijetnjom ručnom bombom natjerao taksistu da ga odveze do Vinjišta, a stranka je sve vrijeme bila u automobilu. Oni su uspjeli iz svega da izađu nepovrijeđeni, a sve zahvaljujući pribranosti taksiste - podsjeća izvor Kurira.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм