Nesreća se desila 20. decembra

Još traje potraga za državljanima Turske

  • Извор: АТВ
  • 10.01.2023. 19:45

Već 20 dana traje potraga za pet turskih državljana koji su pokušali preći Savu kod Svilaja i domoći se EU. Radi se o tri odrasle osobe i dvoje djece.

Pripadnici civilne zaštite Republike Srpske, drugog entiteta, Hrvatske i Turske danima neumorno tragaju za nastradalima. Ekipa RUCZ Republike Srpske sedmi je dan na vodi.  

“Kiša pada, temperatura je pet stepeni, jako su teški uslovi na vodi, za ljude govorim. U prethodnom periodu imali smo pad vodostaja rijeke Save, koji je smanjio obim potrage iz razloga što nam nisu dostupni rukavci za pretragu. Sad imamo situaciju da se povećava nivo Save. Rezultati su neizvjesni, ali ih očekujemo jer nas je zaista puno na vodi”, rekao je Dragan Kos, Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske. 

Pripadnici civilne zaštite Srpske imaju zadatak da pregledaju Savu i priobalje od Brčkog prema Orašju, u dužni od 15-tak kilometara. Nesreća se desila 20. decembra, kada je policija dobila dojavu o prevrtanju čamca na Savi. 

“Tragom te inforamcije naš MUP je raspsiao operativnu potragu za nestalim osobama, te putem Evropola obavijestio MUP Republike Hrvatske. Uporedo policijski službenici sprovode izvide radi utvrđivanja postojanja elemenata  jednog ili više kaznenih dijela u vezi sa događajem”, izjavio je Zdenko Ćubel, portparol MUP-a Posavskog kantona.

Nije poznato ni tačno mjesto prevrtanja čamca sa turskim državljanima. Potragu otežavaju visok vodostaj Save i miniran teren uz obalu.

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина