MUP Srpske

Još jedna osoba uhapšena u sklopu akcije "Transporter"

  • Извор: АТВ
  • 19.11.2021. 15:18

Još jedna osoba uhapšena je danas u okviru operativne akcije “Transporter”.

Kako su naveli iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, uhapšen je R.T. iz Gradiške. Njega su na Graničnom prelazu Gradiška uhapsili pripadnici Granične policije.

ATV saznaje da je uhapšen Radislav Tešić.

“Lice je predato policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutranjših poslova Republike Srpske, koji su nakon kriminalističke obrade, lice sproveli u Tužilaštvo BiH”, kazali su u MUP-u Srpske.

Akcija "Transporter" se sprovodi po naredbi Suda BiH uz nadzor Tužilaštva BiH s ciljem sprečavanja međunarodnog krijumčarenja i prometa opojnih droga. U srijedu je uhapšeno devet osoba.

Akcija "Transporter"

Sud BiH juče je prihvatio prijedlog Tužilaštva pa će Bojan Cvijetić, Mladen Milovanović, Saša Rađević, Aleksandar Nikolić, Ivan Jurić i Dragan Kresojević iza rešetaka. Jedan od ključnih ‘’igrača’’, Petar Dukić, je u bjekstvu. Pritvor uhapšenima je određen zbog mogućnosti bjekstva i opasnosti da bi boravkom na ometali istragu, prikrivali dokaze, vršili uticaj na svjedoke ili saučesnike, ponovili krivično djelo ili dovršili započeto.

Tužilac Dubravko Čampara na ročištu je, kako saznajemo, rekao da je, osim 300 kilograma skanka i skupocjenih vozila, zaplijenjena velika suma novca i više od 50 kilograma kokaina. Plan je bio da se nevjerovatnih pet tona droge prebaci u Evropu. 

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок