Uhapšen na granici

Jošilo "pao" nakon tri mjeseca potrage

  • Извор: АТВ
  • 07.07.2022. 16:06

U Hrvatskoj je danas uhapšen Jovan Jošilo, za kojim se tragalo od 6. aprila.

On je uhapšen prije dva dana, na granici Hrvatske sa Slovenijom.

MUP Republike Hrvatske je 05.07.2022., obavijestio Upravu za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske da su istog dana izvršili kontrolu i legitimisanje lica koje im je tom prilikom na uvid pokazalo ličnu kartu Republike Slovenije, u čiju vjerodostojnost su posumnjali, te od nadležnih organa Republike Slovenije i MUP-a Republike Srpske zatražili su dodatne provjere. 

Nakon izvršenih provjera utvrđeno je da se radi o licu Jovan Jošilo koji se nalazi u bjekstvu od šestog aprila, kada su policijski službenici UOTK izvršili pretres objekata u njegovom vlasništvu. 

S Jošilom su uhapšena još dva lica, koja su se s njim nalazila u vozilu.

Nadležni pravosudni organi BiH će u narednom periodu zatražiti izručenje navedenih lica radi sudjenja u BiH.

POTJERNICA

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Srpske tog šestog aprila, proveli su veliku akciju u kojoj su uhapšene tri osobe. Hapšenja su izvedena u nastavku akcija “Transporter” i “Storidž”, zbog sumnje da su bili članovi organizovane kriminalne grupe koja je se bavila prodajom narkotika. U ovoj akciji trebao je biti uhapšen i Jošilo, ali je on uspio da pobjegne.

Sve je organizovano 5. aprila u jutarnjim časovima.

Jošilo je živio u zgradu u blizini Ugostiteljske škole u Banjaluci, a tog jutra oko tri časa iza ponoći kod njega je svojim automobilom „audi Q3“ došao je A.B. U stanu je, osim Jošila, bila i T.M., za koju se pretpostavlja da je u ljubavnoj vezi s Jošilom.

Tada su najvjerovatnije dogovorili sve detalje, kako da Jošilo izbjegne hapšenje i pobjegne.

Oko pet časova ujutru, T.M. i A.B. sa njegovim automobilom izlaze iz garaže zgrade u kojoj je živio Jošilo, dok je on u to vrijeme bio sakriven u vozilu. Borković ih odvozi na lokaciju koja je poznata policiji i tu ih ostavlja, a on odlazi.

LAŽNO IME

Isti dan, oko 12.30, Jošilo poziva D.B. i objašnjava mu gdje se nalazi i poziva ga da dođe po njega. Kada je D.B. došao, oni su se zaputili u pravcu Sarajeva.

U mjestu Nemila, koje se nalazi na području Zeničko-dobojskog kantona, policija je slučajno zaustavila vozilo u kojem su se nalazili D.B. i Jošilo. Prilikom pregleda vozila, policija je uočila pištolj i zatim su ih obojicu priveli u policijsku stanicu.

Tokom saslušanja u policiji D.B. je rekao da je to njegov pištolj i on je zadržan u policiji.

Jošilo je kod sebe imao slovenačke identifikacione dokumente na lažno ime. Policajci nisu ništa posumnjali, te su ga pustili na slobodu. Tada mu se gubi svaki trag.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.