Ухапшена у акцији "Дама"

Кћерка полицијског инспектора осумњичена да је руководила шверцом дроге

  • Извор: АТВ
  • 16.02.2024. 15:34

Кћерки полицијског инспектора, која је ухапшена у акцији "Дама" И. Р. (25) због продаје марихуане, амфетамина и екстазија, продужен је притвор.

Она је ухапшена у јануару ове године, а притвор јој је продужен због опасности да ће утицајем на свједоке ометати кривични поступак и да ће поновити кривично дјело.

Осумњиченој за неовлаштени промет опојних дрога, на приједлог Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ притвор је продужен за два мјесеца.

Осмица и Дебевец остају у притвору

Осмица и Дебевец остају у притвору

Тужилаштво и Полиција Брчко дистрикта БиХ извели су 16. јануара оперативну акцију која је резултирала разбијањем организоване групе за промет опојних дрога, а којом је руководила управо И. Р.

Ухапшени чланови ове групе су након полицијског и тужилачког задржавања пуштени да се бране са слободе, док је за И.Р. Тужилаштво предложило одређивање притвора. Како је образложено, она је с циљем стицања финансијске користи организовала групу за набавку, продају, предају, превоз, држање и посредовање у купопродаји опојних дрога канабис сатива Л, амфетамин спид и МДМА екстази.

"Тако организована група на овом подручју дјеловала је од краја јануара 2023. године до дана хапшења, неовлаштено прометујући више од два килограма марихуане, више од пет килограма амфетамина и неутврђену количину таблета МДМА екстази", наводе из Тужилаштва.

Осумњичени за тероризам ухапшен на аеродрому у Сарајеву

Осумњичени за тероризам ухапшен на аеродрому у Сарајеву

Како су навели, осумњичена може изјавити жалбу на ову одлуку, а у међувремену Тужилаштво наставља истрагу усмјерену на доказивање кривичних дјела неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога.

Како подсјећају из Тужилаштва, у наставку акције "Дама" истражне активности проширене су и на полицијске инспекторе И. Ристића (49) оца осумњичене, као и на његовог колегу С. Денића (48), који су одмах сутрадан ухапшени због сумње да су починили кривично дјело злоупотребе положаја или овлаштења, пишу Незавоис

Њих двојицу сумњиче да су током 2022. и 2023. године, знајући да се А.Т. и Ристићева кћерка И.Р. баве неовлаштеним прометом опојних дрога, искористили службени положај како би им прибавили корист.

Ово је сарадник Петровића који голе жене вози у службеном возилу

Ово је сарадник Петровића који голе жене вози у службеном возилу

Сумња се да су у више наврата захтијевали и примили новац да не предузму службене радње откривања и гоњења особа које се баве неовлаштеним прометом опојних дрога.

"Пошто је по жалби Тужилаштва, Апелациони суд укинуо одлуку којом је нижи суд првобитно одбио притворити осумњичене, Основни суд отклонио је раније пропусте одредивши им притвор од једног мјесеца. Њима је притвор правоснажно одређен усљед бојазни да би утицајем на свједоке могли ометати кривични поступак", наводе из Тужилаштва.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.