Inđija

Komšije o bračnom paru koji je izgorio: Prije par dana trčao bos po ulici i dozivao u pomoć

  • 09.09.2020. 08:44

Supružnici Božidar (55) i Ivana Dimitrijević (41) iz Inđije ugušili se od gustog dima nakon što je buknula vatra u njihovoj kući.

Božidar Dimitrijević (55) i njegova slijepa supruga Ivana (41) nastradali su juče u stravičnom požaru u Ulici Save Kovačevića u Inđiji. Kako saznajemo, vatra u domu Dimitrijevića buknula je oko pet sati ujutru.

Lijepo se slagali

- Supružnici su se u trenutku izbijanja požara nalazili u spavaćoj sobi. Pretpostavlja se da usljed gustog dima nisu uspjeli da se spasu, pa su se ugušili u kući. Inače, Ivana je bila slabovida, vidjela je svega 10 odsto, pa je to vjerovatno otežalo njeno izvlačenje iz kuće u plamenu - rekao je naš izvor iz istrage.

Stanare u ovoj ulici probudile su sirene.

- Istrčali smo i vidjeli da vatrogasci gase požar. Nazvala me je kćerka i rekla: „Mama, šta je to u vašoj ulici, ko to gori“ - kaže za Kurir komšinica Jovanka Bilaus.

Komšije Dimitrijevića su za stradale imale samo riječi hvale, a bili su i vidno potreseni zbog nesreće.

- Božidar, koga su svi zvali Boban, oženio se Ivanom i doveo je u Inđiju. Nisu imali djece, a složno su živjeli godinama. Ona je bila gotovo slijepa, pa se muž starao o njoj. Bio je izuzetno brižan i pun ljubavi, takav par se rijetko viđa - priča ova komšinica i dodaje:

- Ivana je bila zaposlena u opštini. Radila je na centrali, pa ju je muž svakog jutra odvodio na posao, a po podne vraćao. Boban je nekad radio kao portir. Skromno su živjeli, trudili su se i bili fini i ljubazni prema svima.

Instalacije ili šporet

U istom dvorištu sa Dimitrijevićima stanovao je i Božidarev brat, s kojim nisu komunicirali.

- Oni su se navodno tužili zbog te male kuće u kojoj su stanovali Ivana i Boban. Pričalo se da ih je dobio na sudu i rekao im da se sele jer je htio da sruši očevu kuću i tu sagradi nešto novo. Navodno, dugo su bili u svađi, a Boban je govorio da mu je gasio vodu - navode komšije. Rodbina stradalog para juče nije željela da daje izjave.

Uzrok požara u Inđiji za sada nije poznat.

- Imali su u kući šporet smederevac, ali nije bilo hladno da bi ga založili. Grijali su se inače na gas. Nisu bili pušači, pa moguće da su požar izazvale ili trošne instalacije, ili taj šporet - tvrde komšije.

PRIJE NEKOLIKO DANA TRČAO BOS PO ULICI

Komšije kažu da se prije nekoliko noći čulo da Božidar doziva pomoć.

- Trčao je bos po ulici i dozivao pomoć, a čula se i Ivana iz kuće. Neki momci su ga vratili nazad i pozvali Hitnu pomoć, koja je došla, ali se ne zna šta se tačno dogodilo. Možda je nekome pozlilo. Znam da se nisu svađali, niti imali problema. Samo se u posljednje vrijeme zapustio, pustio je kosu i bradu - kaže komšinica.

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина