Свети отац Акарије

Лажни монах ојадио жену - обећао јој партнера и бројеве за лото: Звучао је озбиљно

  • Извор: Курир
  • 12.02.2024. 10:09

Особа која се на друштвеним мрежама лажно представља као монах Акарије, сам или уз помоћ сарадника, преварио је држављанку Хрватске М. К. (66) за 8.000 евра, узео јој је и злато у вриједности од 3.000 евра.

Обећао јој је да ће јој наћи партнера, али и дати добитне бројеве за лото, те да ће је чак путем видео-позива благословити патријарх Порфирије.

Оштећена жена је сада ван себе. У разговору за "Курир" каже да је прије три мјесеца пронашла страницу "Свети отац Акарије", на којој се између осталог наводи да "руке видовитог оца Акарија спајају растављене и рјешавају све љубавне проблеме".

"Ступила сам с њим у контакт и тражила да ми пронађе партнера. Звучао је веома озбиљно, још каже да је монах, па нисам могла ни посумњати да је преварант. Најприје ми је рекао да морам уплатити 12.000 евра. Рекла сам да немам толико, а онда је питао колико имам. Рекла сам да могу уплатити 2.000 евра. Уплате су све ишле преко Вестерн јуниона, али на четири имена и презимена. Адреса је увијек била иста, у Крушевцу, као и број телефона", прича преварена М. К.


Задавила рођеног брата на њиви, појавио се снимак злочина

Задавила рођеног брата на њиви, појавио се снимак злочина

Преварант је извукао од ње 8.000 евра.

"Рекао је и да ћу ја од њега добити 28.000 евра иако нисам тражила. Говорио ми је да се ништа не бринеми да ће ми све бити враћено. Тражио је још пара, рекла сам да више немам, а онда ме је питао имам ли неког злата и ако имам да му пошаљем. Рекао је да то злато мора да одлежи 40 дана у самостану и да ћу га добити назад", тврди оштећена.

Заслијепљена, осим пара које му је слала, послала је аутобусом злато, па и злато своје мајке, које је требало да наслиједи њена сестричина.

Саговорница поменутог медија због тога никоме од фамилије и не смије да каже шта је урадила.

"Послала сам два мамина ланца, на једном су три привјеска, и послала сам своју наруквицу и прстен. Вриједност 3.000 евра! Послије тога је ишла прича да ће доћи у Загреб, да ће ми донијети новац и злато. Потом је тражио још 400 евра. Требали смо се наћи у Загребу, чекала сам га, али се јавио да је спријечен и да је наводно умрла једна монахиња, да ја идем кући и да ће ми се јавити", прича даље она.

Тек тада је, каже, почела да сумња да је у питању превара.


Спавала са 22 мушкарца на одмору и поносно се хвали с тим

Спавала са 22 мушкарца на одмору и поносно се хвали с тим

"Након тога је говорио да је имао прединфарктно стање, да је у болници, да ће се јавити кад се опорави. Рекла сам му да сам огорчена и љута и да је он један обичан преварант који ме је довео до просјачког штапа! Тражила сам да ми врати злато моје покојне мајке, након чега ме је блокирао на Ватс апу. Онда сам га звала преко обичног позива и рекла да ми врати злато, а он ми је рекао да прво морам да му уплатим 400 евра! Казала сам да пара више немам и да могу платити само 100 евра, а он је само узвикнуо: 'Аууу!'", наводи М. К. и додаје:

"Звала сам га и са фиксног и тражила да ми врати злато, али ништа. Тотално ме је блокирао. Сада кад ме питате зашто сам му уплаћивала новац, не знам ни сама. Ни на крај памети ми није било да је неко ко се представља као свештено лице могао бити преварант. Он има озбиљан глас, вјеровала сам да је озбиљан!".

"Курир" је покушао да ступи у контакт с човјеком који се представља као отац Акарије, али се на број телефона који се налази на његовој страници нико није јављао.


Нови језиви детаљи убиства Нусрета: Избоден 22 пута па заклан

Нови језиви детаљи убиства Нусрета: Избоден 22 пута па заклан

На тој страници наводи се и да је он ученик хиландарских манастира, да има више од 30 година искуства, да га се плаше сви магови, да отклања магију, да прави амајлије, да ради на даљину, као и да је један од најпризнатијих пророка.

Пријавила га полицији

М. К. је превару пријавила у Загребу.

"Полиција је упозната са овим случајем, пријавила сам га 3. јануара. Од њих не очекујем нешто пуно, јер кад сам их питала да ли сарађују с београдском полицијом, рекли су ми: 'Слабо'. Морам наћи начин да пријавим то српској полицији. Посљедњи пут сам се с њим чула 26. децембра, а на интернету се појавила и страница 'Магија љубавне чаролије', а на тој страници је исти број телефона који се налази на страници 'Отац Акарије'. Чак сам и преко те странице послала поруку да је преварант и да ми врати злато, али и ту долази до блокаде", прича она.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок