Banjaluka

Lice uhapšeno u akciji "Viker" sprovedeno u Okružno javno tužilaštvo

  • 24.07.2020. 16:53

Lice čiji su inicijali B.K, uhapšeno u Banjaluci u nastavku operativne akcije "Viker", koja je usmjerena na razbijanje organizovanih kriminalnih grupa koje na području Republike Srpske vrše krivična djela iz oblasti opojnih droga, privedeno je u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

Načelnica Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović rekla je ranije Srni da akciju realizuju policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

- Na osnovu usmene naredbe Osnovnog suda Banjaluka izvršen je pretres lica i stana koji koristi ovo lice i tom prilikom je pronađeno oko 610 grama opojne droge heroin, oko 2.150 grama bijele materije koja asocira na opojnu drogu spid, dvije digitalne vage, te novac u iznosu od 1.170 evra i 725 KM - istakla je Miljanovićeva.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, a lice lišeno slobode, nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj biće sprovedeno u Tužilaštvo na dalje postupanje.

Okružni sud u Banjaluci odredio je 17. jula pritvor osumnjičenim licima čiji su inicijali Z.B, G.K. i M.Š. zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično djelo neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Uhapšena lica osumnjičena su da su, prema prethodnom dogovoru, 14. jula na području opštine Laktaši, u namjeri dalje prodaje, od nepoznatog lica nabavila 3.831 gram marihuane, koju su potom držali u apartmanu koji su prethodno iznajmili na području Banjaluke.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм