Ministar unutrašnjih poslova

Lukač o tome kako je tekla istraga ubistva Radenka Bašića

  • Извор: АТВ
  • 28.03.2022. 13:35

Policija je smatrala da je bilo dovoljno dokaza da se Railiću odredi pritvor, ali je to na kraju urađeno u drugom tužilaštvu po osnovu drugog predmeta, rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

"Da li je to u tom trenutku njemu bilo dovoljno ili ne, ja to ne mogu da cijenim. Sa stanovišta policije, policija je smatrala da je to dovoljno. Ovom kriminalcu je određen pritvor u drugom tužilaštu, po osnovu drugog predmeta, jer ga imamo u borbi protiv organizovanog kriminaliteta i borbi protvi šverca teških druga u kojoj je on uključen i imao svoju ekipu koja je to radila. Nažalost, nismo prije toga imali konkretne podatke, ali kada smo došli do njega kao naručioca uspjeli smo da povežemo", kaže Lukač.

On kaže da je MUP Srpske tragao za Adelom Kabašem, jer su imali podatke da je sarađivao sa Daliborom Railićem.

"Veze koje je Railić imao sa Kabašem iz ranijeg vremena i podatke koje smo uspjeli da dobijemo, da su sarađivali, da su imali određene kriminalne dilove, povezali smo to lice kao jednog od mogućih izvršilaca jer je već iza sebe imao ubistvo i lice koje je spremno i može da izvrši takvu vrstu ubistva. Svakako da smo ga tražili, ali smo radili u više pravaca koji su mogli da nas dovedu do izvršioca ovog djela. Upravo takav rad, jer ne možemo da se usmjerimo na jedno lice, ali postoje i druga lica i na kraju smo i došli do lica koje je pravi izvršilac", kaže Lukač.

Govoreći o odgovornosti tužioca, Lukač kaže da "nije ministar pravde, te da postoji VSTS koji će na osnovu nečije eventualne prijave o tome da odluči".

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.