Миленко Томић осуђен на 12 година затвора: Побјегао у Африку?

  • Извор: АТВ
  • 29.03.2024. 19:20

Миленко Томић осуђен је на 12 година због сексуалног злостављања дјевојчице од 13 и по година. Томић изрицању није присуствовао и то јер је прекршио мјере забране кретања, како је навела судија Милена Зорић. Сумња се да се да је побјегао у Африку.

А тако нешто омогућио му је управо суд јер га је пустио из притвора, након што су исцрпљена све законске могућности за његово задржавање. Родитељи жртве ипак вјерују да Томић  казну не може избјећи гдје год био и да њихова борба за истину није била узалуд

„Задовољни смо пресудом, ово је сад показало да смо сво ово вријеме што смо радили, били у праву, да смо имали стрпљења и да је он осуђен на 12 година робије. Били смо у праву и када смо рекли да ће побјећи, јер данас није био на изрицању пресуде“, рекао је отац жртве.

Осуђени педофил умакао два дана прије пресуде, Тужилаштво каже да је знало шта ће се догодити

Осуђени педофил умакао два дана прије пресуде, Тужилаштво каже да је знало шта ће се догодити

"Овај пакао који је прошла наша породица ове двије и по године се исплатио и да је Миленко Томић добио што је заслужио. Надам се да више ни једно дијете он у свом животу неће успјети да додирне, а камо ли да уради нешто као што је нашем дјетету“, рекла је мајка дјевојчице.

Да Томића нема на изрицању пресуде изненадило је и његове адвокате. Гдје је нестао Томић, за сада није познато, прича се да је земљу напустио послије посљедњег рочишта 

Адвокат оптуженог у телефонском разговору нам је рекао да не коментарише неправоснажне пресуде, али и да се изненадио када је чуо да је Томић прекршио мјере забране напуштања мјеста боравка. Сматра и да то није добар потез те да ће посљедице бити далеко веће по Томића.

Да ли је ово знак да кућа ипак крије неку тајну?

Да ли је ово знак да кућа ипак крије неку тајну?

Маратонско суђење Томићу је недавно дигло на ноге цијели регион. Управо због одуговлачења, Томић је пуштен на слободу, јер је у притвору провео више од двије године а није био осуђен. Да до бјекства може доћи упозоравала је и одбрана и тужилаштво. 

„Суд му је одредио притвор, оно чиме оштећени нису задовољни јесте да суд није досудио накнаду штете малољетници, што подразумијева сад да она у парничном поступку, поново свједочи и ретрауматизира као жртва“, изјавила је Татјана Савић, адвокат породице.

Миленко Томић од раније је познат полицији. 2003. хапшен је због кривичних дјела трговина женама ради проституције. У тренутку када је ухапшен због сумње да је починио кривично дјело обљуба над дјететом, Томић је био предсједник Боксерског савеза Републике Српске и генерални секретар Боксерског савеза БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм