Бијељина

Осуђени педофил умакао два дана прије пресуде, Тужилаштво каже да је знало шта ће се догодити

Након што се боксерски тренер Миленко Томић није појавио на изрицању пресуде, којом је осуђен на 12 година затвора због обљубе над дјететом млађим од 15 година, огласило се Окружно јавно тужилаштво у Бијељини наводећи да су упозоравали да се он не пушта на слободу!

За сада нема информација гдје се Томић налази и сматра се да је у бјекству, будући да је полиција још прије два дана обавијестила суд и тужилаштво да се он не налази на кућној адреси. На адреси га нису пронашли 27. марта навече.

”Објави пресуде није присуствовао оптужени, сада већ неправоснажно осуђен Миленко Томић, а поступајући тужилац, као и сви присутни објави пресуде, упознати су од стране Вијећа Окружног суда у Бијељини да је именовани прекршио мјере забране напуштања боравишта”, саопштило је Окружно јавно тужилаштво Бијељина.

Како наводе на основу тога суд је донио рјешење да се Томићу одреди притвор.

”Овакав слијед догађаја ово Тужилаштво је препознало због чега се и огласило својим саопштењем за јавност 17. јануара 2024. године, а што се испоставило као потпуно оправдана реакција овог Тужилаштва”, наводе у ОЈТ Бијељина.

Додају да ће у вези изречене кривичноправне санкције у конкретном предмету, Тужилаштво након достављања писменог отправка пресуде одлучити да ли ће уложити жалбу на исту.

Томић се, по сили закона, нашао у кућном притвору, јер је процес против њега трајао дуже од двије године, што је законски максимум колико се могао држати у притвору.

"Пуштањем на слободу оптуженог Томић Миленка по сили закона, поступајућем тужиоцу би било онемогућено да предложи продужење притвора након изречене пресуде, што ће по ставу Тужилаштва, узнемирити прије свега оштећену, која је малољетна и утицати на њен даљи психички развој, као и родитеље оштећене који су све вријеме присуствовали главном претресу и у коначници јавност, која је путем медија упозната о овом предмету”, навело је Тужилаштво у саопштењу од 17. јануара.

Пратите нас и путем Вибера