Још није расписана потјерница за тренером из Бијељине осуђеним за педофилију

  • Извор: СРНА
  • 15.04.2024. 14:10

Окружни суд у Бијељини надлежан је за расписивање потјернице за Миленком Томићем, који је неправоснажно осуђен на 12 година затвора због обљубе четрнаестогодишње дјевојчице, речено је Срни у Окружном тужилаштву.

Из Тужилаштва су подсјетили да је на главном претресу 15. марта тужилац у завршној ријечи тражио да након изрицања пресуде Томићу буде одређен притвор јер је процјена тужиоца била да постоји опасност од бјекства оптуженог.

"На објави пресуде дана 29. марта Вијеће суда је упознало све присутне да је дана 27. марта Томић прекршио мјеру забране напуштања боравишта, што су утврдила службена лица Полицијске управе Бијељина који су тог дана вршили контролу", навели су из Тужилаштва.


Са Ждралом ухапшен и Зоран Шљивић: Пиштољем претукли људе који су им пријетили

Са Ждралом ухапшен и Зоран Шљивић: Пиштољем претукли људе који су им пријетили

Из те правосудне институције су додали да је Окружни суд у Бијељини одмах о томе био обавијештен.

"Будући да је Томић прекршио мјере забране и да се налази у бјекству, Окружни суд у Бијељини надлежан је за доношење рјешења о одређивању притвора неправоснажно осуђеном Миленку Томићу, те надлежан за доношење наредбе о расписивању потјернице ради проналаска оптуженог", нагласили су из Тужилаштва.

Срна је упутила и допис Окружном суду у вези са овим питањем, а до данас није добила одговор зашто потјерница није расписана.

Према ријечима Татјане Савић, правног заступника дјевојчице за чију обљубу је пресуђено Томићу, "да је било воље потјерница би до данас била расписана, или одмах, јер се овако само губи на времену".


Метеоролози објавили када и гдје тачно у БиХ стижу снијег и сусњежица

Метеоролози објавили када и гдје тачно у БиХ стижу снијег и сусњежица

Она је додала да је Суд одредио притвор и да сада чека правоснажност рјешења.

Томић је 29. марта осуђен неправоснажно на 12 година затвора. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.