ZDK

Ministru obrazovanja prijete: "Treba te roknut u glavu"

  • Извор: Аваз
  • 26.04.2022. 16:19

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić prijavio je danas policiji prijetnju smrću koje su mu upućene putem društvene mreže Facebook.

Kozlić je to objavio i na svom Facebook profilu, na kojem je napisao kako su "očiti povod za prijetnju" odluka da se skrati trajanje nastavnog časa zbog niskih temperatura u školskim prostorijama uzrokovanih prestankom daljinskog grijanja u Zenici te preporuka da zbog bajramskih i prvomajskih praznika srijeda, 4. maj, bude neradni i nenastavni dan.

"Uglavnom, u prijetnji je stajalo da me treba 'roknut u po glave'. Slične prijetnje sam ranije zanemarivao, no više neću",napisao je Kozlić.

U izjavi za Fenu potvrdio je vjerodostojnost svog posta te istakao kako očekuje da će zenička policija istražiti slučaj te poduzeti odgovarajuće radnje.

"Više se ne osjećam sigurno ovom gradu", kazao je Kozlić.

Odluka da se zbog hladnoće nastavni čas skrati sa 45 na 30 minuta u najvećoj mjeri odnosila na škole u Gradu Zenica, gdje je 18 osnovnih i srednjih škola, koje su priključene na daljinski sistem grijanja, proteklih dana ili još uvijek nastavu realizuje s 30-minutnim časovima.

"Očito je da i to nekome smeta. Neka policija sve ispita", kaže Kozlić.

On napominje kako su i još neki kantoni donijeli identičnu odluku te 4. maj, zbog preklapanja Međunarodnog praznika rada i Ramazanskog bajrama, proglasili neradnim.

(Foto: Facebook/Spahija Kozlić)

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)