Унутрашњи поступак

Мишковић без лисица сам остао у просторији из које је побјегао

Судска полиција Републике Српске покренула је унутрашњи поступак против двојице полицијских службеника због сумње да би могли бити одговорни за бјекство осуђеног педофила Ивице Мишковића из зграде Основног суда у Бањалуци.

Како сазнаје АТВ поступак је покренут против двојице судских полицајаца који су били задужени за спровођење Мишковића на изрицање пресуде, те његово враћање у КПЗ Бањалука на Туњицама. 

Осуђеник без лисица остављен сам, без надзора

Добро упућени извор АТВ-а открива да је поступак покренут јер осуђеник није био везан лисицама, а чак је без икаквог надзора сам остављен у просторији из које је побјегао искочивши кроз прозор.

"Надзорне камере снимиле су како Мишковић, у пратњи једног полицајца, пролази ходником суда. На рукама није имао лисице. Заједно су ушли у канцеларију, коју користи Судска полиција, и полицајац је послије неколико секунди изашао оставивши Мишковића самог, без икаквог надзора", каже добро упућени извор АТВ-а.

Полицајка чула буку

Појашњава да се испред те канцеларије, на самом улазу у суд, налазила полицајка која је радила на метал детектору.

"Она је контролисала особе које улазе у зграду... У једном тренутку је чула буку из канцеларије и ушла унутра. Затекла је Мишковића како се пење на прозор и покушала је да га спријечи у бјекству, али је он одгурнуо и лакше повриједио. Полицајка је потом кренула за њим, кроз врата главног улаза у суд, али је Мишковић умакао", наводи саговорник АТВ-а.

Снимиле га камере АТВ-а

Бјегунац је искочио кроз прозор који се налази уз кафе бар "Судница". Трчећим кораком кренуо је да бјежи Алејом Светог Саве, поред зграде Врховног суда Републике Српске. На кружном току скренуо је у Гундулићеву улицу, гдје су га снимиле надзорне камере АТВ-а. Бјежао је према оближњим стамбеним зградама испод којих се налази више подземних гаража и ту му се изгубио траг.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм