ATV

Novi Pazar

Mladić se više od sat vremena borio sa vatrom na krovu, nakon požara hospitalizovan

 • Извор: Агенције
 • 10.06.2023. 09:03

Novi Pazar i okolinu u proteklim danima pogodilo je jako nevrijeme praćeno grmljavinom. Negdje oko 18 časova u četvrtak, grom je udario u kuću porodice Sadović i izbio je veliki požar.

Pretpostavlja se da je grom udario u prozor, na posljednjem spratu kuće, odakle je vatra krenula brzo da se širi i zahvatila cijeli sprat. Komšija, koji se u tom trenutku nalazio na terasi, vidjevši vatru, obavijestio je vatrogasce, koji su na lice mjesta stigli u rekordnom roku i sa tri vozila počeli da gase vatru.

Pored vatrogasaca, u gašenju požara učestvovao je i veliki broj građana, od kojih se najviše istakao uposlenik JKP Parking servisa Novi Pazar Semir Kambović, koji je slučajno, u trenutku požara, prolazio Hercegovačkom ulicom.

Radnik iz BiH stradao u nesreći na radu, poklopilo ga drvo

Radnik iz BiH stradao u nesreći na radu, poklopilo ga drvo

"Oko 18 sati, prolazio sam Hercegovačkom ulicom i primjetio kako gori kuća. Odmah sam se zaustavio, istrčao iz automobila i po dolasku prvog vatrogasnog kamiona, počeo sam zajedno sa vatrogascima da gasim požar", rekao je za indeksonline.rs Semir Kambović. Kambović je prvi uspio da se popne na krov kuće koja je bila najbliža požaru, i hrabro se oko sat vremena borio sa vatrenom stihijom.

"Nakon što smo namontirali hidrant na trotoaru, uspio sam da pronađem merdevine i popnem se na krov obližnje kuće. Vatrogasci su mi uz pomoć građana dodali crijevo i odmah sam počeo da gasim vatru koja je izbijala sa posljednjeg sprata kuće. Još jedna ekipa vatrogasne jedinice se popela na isti krov sa druge strane kuće i nakon određenog vremena smo uspeli da ugasimo požar", rekao je Kambović.

Žena ušla u špajz da uzme šerpu za ručak, a unutra zmija

Žena ušla u špajz da uzme šerpu za ručak, a unutra zmija

Njemu su se ubrzo na krovu pridružili komunalni milicajci, policajci i vatrogasci, pomažući mu da lakše upravlja vatrogasnim crijevom.

"Uz Božiju pomoć, zajedno smo uspjeli da ugasimo vatru koja je prijetila da se proširi na obližnje objekte", zaključio je Semir Kambović.

Nakon što su uspješno ugasili požar, ovim hrabrim momcima je ukazana ljekarska pomoć u novopazarskoj Opštoj bolnici. Oni su ostali na grudnom odjeljenju do kasnih večernjih sati priključeni na kiseonik.

"Ovom dečku treba da se da zlatna medalja. Kako je došla vatrogasna on je tu. Gasi sa njima i nije stao", rekao nam je mještanin ove ulice.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

 • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

  Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

 • 13:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.