Određen im pritvor

Mladići pretukli maloljetnika u njegovoj kući, prijetili mu smrću i tražili 2.000 evra

  • Извор: Телеграф
  • 24.05.2023. 10:48

Prema osumnjičenima D. S. (20) i B. Ć. (19) na osnovu prijedloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo iznude u saizvršilaštvu, određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi uticati na svjedoke.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su kao saizvršioci, u prisustvu svjedoka, dana 20. i 21. maja, upotrebom sile i prijetnje pokušali da maloljetnog oštećenog prinude da im pribavi novac u iznosu od 2.000 evra, tako što su mu najprije u kući u kojoj živi zadali više udaraca rukama i nogama po tijelu, a potom narednog dana putem telefonskih poruka ponovo od oštećenog zahtjevali da im pribavi nevedeni iznos do kraja mjeseca, uz prijetnju po život i tijelo oštećenog.

Oglasio se vlasnik streljane u koju su išli otac i dječak ubica iz beogradske škole

Oglasio se vlasnik streljane u koju su išli otac i dječak ubica iz beogradske škole

Od strane tužilaštva je prema osumnjičenima najprije određeno zadržavanje, a potom je, s obzirom na činjenicu da je u toku postupka potrebno ispitati više svjedoka i maloljetnog oštećenog, predloženo i određivanje pritvora, piše Telegraf.

Velika akcija policije: Pretresi na 13 lokacija

Velika akcija policije: Pretresi na 13 lokacija

Krivično djelo iznude čini svako ko u namjeri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist, silom ili prijetnjom prinudi drugog da nešto učini ili ne učini na štetu svoje ili tuđe imovine. Za osnovni oblik navedenog krivičnog djela zaprijećena je kazna zatvora od jedne do osam godina.

Da se naježiš: Novosađani se na emotivan način oprostili od Mirka Rašića

Da se naježiš: Novosađani se na emotivan način oprostili od Mirka Rašića



  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина