МУП: Извјештај Тужилаштву против три полицајца и још десет особа због давања мита

  • Извор: АТВ
  • 12.03.2024. 12:36

Полицајци И.З, Ј.З. и Н.Ш, који су јуче ухапшени због сумње да су примали мито и да су злоупотребили службени положај или овлашћења, предати су јутрос Републичком јавном тужилаштву, а извјештај овом тужилаштву је поднесен против још десет особа, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске предали су јутрос Републичком јавном тужилаштву лица иницијала И.З, Ј.З. и Н.Ш, који су јуче лишени слободе због основа сумње да су извршила  више кривичних дјела "Примање мита" и кривично дјело „Злоупотреба службеног положаја или овлашћења“.

Против И.З, Ј.З. и Н.Ш. је поднесен извјештај о извршеним  кривичним дјелима примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлашћења. 

Ухапшени полицајци спроведени у Републичко јавно тужилаштво

Ухапшени полицајци спроведени у Републичко јавно тужилаштво

"Такође против лица иницијала М.М., В.Ђ., Д.Ж., М.А., С.М., С.С., П.С., Г.Т. и М.А. из Дервенте и лица иницијала Д.Б. из Брода поднесен је Извјештај о извршенoм кривичном дјелу давање мита“, кажу у МУП-у Српске.

Током реализације наведених активности извршени су претреси на више локација на подручју Дервенте и Брода приликом чега су пронађени предмети који могу  послужити у даљој истрази.

С обзиром да су лица иницијала И.З., Ј.З. и Н.Ш. полицијски службеници Полицијске управе Добој, иста ће бити суспендована и против њих ће бити поднесен захтјев за спровођење унутрашњег поступка, додају из МУП-а Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.