U blizini Mostara

Na kuću Alena Azarića ispaljena granata raketnim bacačem: Kome se zamjerio nadriljekar?

  • Извор: Аваз
  • 30.07.2021. 13:43

Na kuću u blizini Mostara raketnim bacačem ispaljena je eksplozivna naprava u mjestu Podpetak, prenijeli su mediji u BiH.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog Kantona naveli su da je K. V. prijavio da je nepoznati počinilac na njegovu kuću bacio eksplozivnu napravu, prenio je Klix.ba.

– Izlaskom policijske patrole utvrđeno je da su nastala oštećenja na vratima i betonskom zidu, gdje se zaustavila neeksplodirana granata nepoznate vrste, koja je ispaljena iz nepoznate vrste raketnog bacaca – rečeno je iz policije.


Kako piše Avaz, radi se o Konstantinu Vasojević, ranije Alenu Azariću, koji je lani, skoro prije godinu, hapšen u Mostaru po međunarodnoj Interpolovoj potjernici.

Međunarodnu potjernicu je raspisao NCB Interpol Beograd sa ciljem hapšenja i izručenja u Republiku Srbiju radi izvršenja kazne zatvora zbog počinjenja produženog krivičnog djela prevare.

Kako je tada saopšteno iz Odjela za javnost Suda BiH, u predmetu Konstantin Vasojević (ranije Alen Azarić), odbijen je zahtjev za ekstradiciju jer je Azarić državljanin BiH te je pušten na slobodu.

Alen Azarić, rođen u Mostaru, je dobro poznat u Srbiji po svojim nekonvencionalnim metodama liječenja, svoj „biznis“ je razvio posljednih godina u Beogradu. Mnogi ga se takođe sjećaju kao jednog od učesnika  rijalitija „Parovi“ 2017. godine, a odakle je izbačen.

Srpska štampa je prije tri godine pisala da je protiv Azarića podnesena krivična prijava za nadriljekarstvo. Krivičnu prijavu protiv Azarića, ali i njegovog oca podnijelala je Vojna policija zbog toga što je, kako se navodi, liječio ljude u Vojno samačkom hotelu „Galeb“, dok je stariji Azarić navodno prodavao izvjesne medikamente.


Tvrdio da ima lijek protiv raka

Azarić, koji neizliječive bolesti dijagnostifikuje vizijama, a otklanja ih gljivama, u svom prvom televizijskom gostovanju tvrdio je da ima lijek protiv raka, navodeći da je on doktor prirodne medicine, da je u Zagrebu završio fitoterapiju, kao i da završava kinesku tradicionalnu medicinu.

Doktor prirodne medicine Alen Azarić, kako se predstavljao i medijima u BiH, prošle godine je tvrdio da otkriva lijek protiv koronavirusa.

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм