Убиство које је потресло БиХ

"На посљедњу Нерминову команду корачала је споро, чекајући сирене" Потресне ријечи рођака убијене Низаме

  • 05.11.2023. 09:52

Два и по мјесеца прошло је откако је Нермин Сулејмановић, у Градачцу, починио троструко убиство и ранио три особе.

Прва жртва била је његова бивша супруга, Низама Хећимовић, чије је убиство и јавно преносио. Прва заједничка конференција за медије надлежних, која је одржана ове седмице, није задовољила јавност, јер је истакнуто да није било пропуста поступајућих службених особа у овом случају.

Низамина породица, пријатељи и грађани не сматрају тако, а у својој борби да то и докажу ће, кажу, истрајати.

Породица убијене Низаме и даље није добила одговоре на бројна питања. У односу на оно што су чули од надлежних, очекивали су много више, али су због неповјерења у систем, знали и да се не могу надати другачијем исходу, каже Низамин рођак, Риад Сендић за Н1.

“Речено је да није дошло до пропуста у полицији, и нажалост и моја породица и ја сматрамо то погубним за наше друштво. Јер, осим кривца, убице, Нермина, испало је сада да је Низама крива”, разочаран је Сендић.

Другим ријечима, жртва се изједначава са убицом.

Видно потресен, Риад подсјећа и на Низамине посљедње тренутке и њену грчевиту борбу за живот, очекујући звуке полицијске сирене, које, нажалост, није дочекала. Све је могло бити спријечено и много раније, каже, јер је неколико пута пријављивала насилничко понашање свог супруга.

“Задњи вагон тог воза био је сами 11. августа, када је полиција позвана на лице мјеста и када су закаснили. Да напоменем, на посљедњу команду коју је Нермин издао Низами, она је јако споро корачала до његовог аутомобила, прије него што је одвео на ту локацију, да би купила себи времена. Очекивала је да ће чути сирене, да ће видјети ротације, али, нажалост, до тога није дошло”, прича Низамин рођак.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.