Лакташи

Након саобраћајке пријетио полицајцима, па оштетио полицијску станицу

  • 28.02.2024. 11:11

М.З. (41) из Лакташа ухапшен је због сумње да је пијан учествовао у саобраћајној несрећи у Трну код Лакташа, након чега је пријетио полицајцима, те оштетио инвентар у Полицијској станици Лакташи.

У ПУ Бањалука наводе да је М.З. у понедјељак око 22 часа учествовао у саобраћајној незгоди. Дошло је до судара његовог ”мерцедеса” са аутомобилом ”цитроен” којим је управљао Н.П. из Бањалуке, који је у незгоди повријеђен.

”М.З. је подвргнут испитивању на присуство алкохола при чему је утврђено присуство од 1,82 g/kg алкохола у организму. Лишен је слободе јер је возилом управљао под дејством алкохола”, наводе у ПУ Бањалука.

Додају да је М.З. спроведен у просторије ПС Лакташи.

”Осумњичени је вријеђао и упућивао озбиљне пријетње полицијским службеницима. Након тога се оглушио о законито издата наређења, да би физичком снагом оштетио инвентар полицијске станице”, наводе у полицији.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука и дежурни судија Основног суда у Бањалуци – Одјељење за прекршаје. Против М.З. ће бити поднесен извјештај због сумње да је починио кривична дјела напад на службено лице у вршењу службене радње и оштећење и одузимање туђе ствари. Такође, уручен му је прекршајни налог због почињеног прекршаја из Закона о јавном реду и миру.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: