Banjaluka

Nastavljeno suđenje za ubistvo Slaviše Krunića

  • Извор: АТВ
  • 07.02.2022. 19:09

Burno je bilo u nastavku sudjenja za ubistvo Slaviše Krunića, Žarka Pavlovića i pokušaj ubistva Gorana Ilića. Vještak odbrane Benedija Đukanovića, Vojin Maštruko naveo je da je Krunić jednim hicem pogođen u vrat s lijeve strane iz neposredne blizine i to iz kabine vozila u kome se nalazio.

Svoju tvrdnju zasniva na tome što se oko rane navodno vide tragovi gareži koji ostaju pri pucanju iz blizine ali i na osnovu tragova krvi i mozga na stropu automobila. Slika na kojima se te prskotne vide, nema među slikama sa uviđaja nego je takav nalaz vještaka nastao nakon što je naknadno pregledao auto u kome je Krunić ubijen.

U unakrsnom ispitivanju tužilac Snježana Petković, predočila je brutalne fotografije sa obdukcije tijela Slaviše Krunića upitavši vještaka da li su tolike rane mogle nastati od jednog metka i kako to da se garež oko rane ne pominje ni u jednom nalazu. Za te odgovore vještak je tužioca uputio na kolegu, medicinske struke, koji je sa njim sačinio nalaz a koji će naknadno svjedočiti.

Naveo je Maštruko i da vozač Goran Ilić nije ranjen u vozilu kako je to naveo u iskazu i da nema niti jedan hitac koji je prošao kroz kabinu a da bi mogao pogoditi Ilićeve noge. naveo je i da nije bilo krvi na mjestu vozača. U tome ga je tužilac demantovala kada je prikazala sliku na kojoj je krv na patosnicama na mjestu vozača, odnosno nešto što asocira na krv jer tužilac baš to nije dala na analizu.

Nakon toga je vještak priznao da tu sliku na kome se krv kod vozača vidi do sad nije vidio, jer je nije ni dobio, da jeste imao bi kako je rekao drugačije mišljenje. Sijevale su varnice i na relaciji odbrane Benedija Đukanovića i predsjedavajučeg Sudskog vijeća Branimira Jukića. Tatjana Savić rekla je da je Jukić ne samo laik nego i pristrasan.

Na šta joj je Jukić zaprijetio kaznom od 5.000 maraka. Polemika se povela i oko toga da li je Vojin Maštruko uopšte trebalo da vještači ili samo da se pojavi kao stručni svjeodok. Sudija Jukić je naveo i da jedan vještak ne može koristiti nalaze drugog vještaka što se u ovom slučaju događalo pa je Maštruki dozvoljeno da iznosi nalaze koje je zasnovao na onome što je utvrđeno na uviđaju nakon ubistva. Ništa od toga vještaka nije spriječilo ni da u svom nalazu navede da se iskaz Gorana Ilića kao jedinog preživjelog svjedoka odbaci iako tako nešto nije bio njegov posao da tumači, nego njegovo misljenje dato mimo struke.

Prema optužnici Benedi Đukanović i Emilio Blado zajdeno sa ubijenim napadačem Željkom Kovačevićem planirali su i izvršili ubistvo, dok im je u tome pomogao Rodoljub Gajić koji je radio kod Krunića u obezbeđenju Krunićeve supruge i sinova i sve od ubistva do hapšenja taj posao i nastavio da radi. Na teret im se stavlja i pokušaj ubistra Krunićevog vozača Gorana Ilića koji je kobne noći jedini ostao živ ali teško ranjen i sa trajnim posljedicama.

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм